10 kleine auto’s

Op zoek naar een kleine auto voor korte afstanden, makkelijk parkeren, of gewoon omdat je toch geen zeeën van ruimte nodig hebt? Hieronder tien veel op Marktplaats bekeken stadsauto's en compacte modellen.

1. Audi A1

A1 Met de introductie van de Audi A1 in 2010 was er onder de kleine auto's, naast de Mini, eindelijk weer een premiumkandidaat. Met de vertrouwde rijervaring en verfijnde afwerking van zijn grotere Audi-broers.

2. Citroën DS3

DS3 Een van de meest stijlvolle modellen op deze lijst, deze Citroën uit de compacte klasse. De DS3 rijdt ongeveer net zo lekker als hij eruit ziet.

3. Fiat 500

fiat500 De Fiat 500, die technisch identiek is aan de Fiat Panda, is bijna een lifestyle-product te noemen. Best te begrijpen: deze kekke kleine blijft er fris en aantrekkelijk uitzien. Gelukkig is het ook gewoon een fijne auto. Op de achterbank is nauwelijks ruimte, maar op het gebied van rijplezier is er weinig te klagen.

4. Ford Fiesta

Fiesta Dit compacte model van Ford is een heerlijk sturende auto met zeer goede wegligging. Met de driecilinder EcoBoost-motor verbruikt de Fiesta weinig benzine en komt-ie op de snelweg toch goed mee met het verkeer. Goede alternatieven zijn de Volkswagen Polo en de Opel Corsa.

5. Hyundai i10

i10 De Hyundai i10 is een erg goede allrounder, die wat betreft de algehele kwaliteit het kleine Volkswagen-trio het vuur na aan de schenen legt. Betaalbaar, degelijk, praktisch. Een prima keuze.

6. Mini Cooper

MiniCooper Een klassieker die zichzelf opnieuw blijft uitvinden, en altijd in de mode is. De nieuwe Mini Cooper rijdt pittig en volwassen en biedt meer ruimte dan ooit.

7. Kia Picanto

picanto2 Kia gaat steeds beter rijdende, en beter uitziende auto’s maken, en de Picanto is er een van. De standaard garantie van zeven jaar is ook een goed verkooppunt.

8. Renault Twingo

Twingo De zeer succesvolle Renault Twingo bestaat al sinds 1993. Pas in 2014 kwam er een ingrijpend nieuw model, dat in samenwerking met Smart ontwikkeld werd. De auto is zeer wendbaar en heeft relatief veel ruimte achterin.

9. Toyota Aygo, Peugeot 108, Citroën C1

108 Het trio dat jarenlang de dienst uitmaakte in de verkopen van stadsauto’s is in 2014 vernieuwd. De nieuwe modellen hebben allemaal hun eigen karakter, en hebben meer dan degelijke rijkwaliteiten. De oudere generaties - toen de Peugeot nog 107 heette in plaats van 108 - voldoen ook nog prima.

10. Volkswagen Up!, Seat Mii, Skoda Citigo

Mii Dit trio van technisch identieke modellen, bestaande uit de Volkswagen Up!, de Skoda Citigo en de Seat Mii, biedt goed betaalbare, goed uitgeruste, en fijn rijdende stadsauto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam