10 seniorenauto’s

Comfortabel, overzichtelijk, en meestal met een prettige, hoge instap: hieronder tien op Marktplaats populaire auto's voor oudere bestuurders.

1. Audi A8

AudiA8 De A8, uit het topklasse-segment, heeft weliswaar geen hoge zit maar wel veel kenmerken die senioren op prijs stellen, waaronder parkeersensoren, grote knoppen en bedieningsinstrumenten, grote buitenspiegels, en verstelbare stoelen met veel steun. Daarnaast is het een mooie, luxe auto met een geweldig weggedrag.

2. Citroën C4 Cactus

Cactus De C4 Cactus, een relatief hoog op de wielen staande ‘crossover’ in de compacte middenklasse, is nog niet zo lang op de markt maar is nu al een klassieker. Met zijn eenvoud en comfort knipogend naar zijn beroemde oervader, de 2CV (de 'eend'). De Cactus heeft veel ruimte, en kunststof ‘airbumps’ op de deuren, die schade helpen voorkomen.

3. Fiat Panda

Panda De Fiat Panda is al decennialang een vaste waarde in de klasse van de stadsauto’s en behoeft eigenlijk geen introductie. Hij is voordelig, zuinig, ruim, makkelijk om in- en uit te stappen, en laat zich uitstekend besturen.

4. Mercedes B-Klasse

BKlasse Voor een weliswaar wat hogere prijs dan van veel concurrentie, maar met net wat meer comfort en luxe, is de Mercedes B-Klasse, een compacte MPV-achtige, een goede keuze. De auto heeft een hoge kwaliteit afwerking, flink wat ruimte, en stuurt heerlijk.

5. Opel Agila

agila Lekker compact, zuinig, en met zo’n fijne iets hogere zit die mini-MPV’s kenmerkt: de Opel Agila is een verstandige en vlot ogende keuze voor de autobestuurder op leeftijd. Suzuki biedt dezelfde auto aan onder de naam ‘Splash’.

6. Peugeot 2008

2008 De Peugeot 2008 is de SUV-versie van de populaire Peugeot 208. Dat betekent onder andere een hogere instap en meer binnenruimte. Maar door het beperkte gewicht heeft hij ook betere wegligging dan zijn concurrenten.

7. Renault Captur

Captur De Renault Captur is een zogenaamde mini-crossover, vergelijkbaar met de Nissan Juke. Het is een stoer ogende, maar ook zeer praktische auto, met zuinige motoren en wederom een hoge instap.

8. Toyota Yaris

Yaris De Yaris is al jarenlang een verkooptopper in de op één na kleinste autoklasse, vooral onder ouderen. De Toyota is, zoals de meeste van zijn merkgenoten, betrouwbaar en ijzersterk. Hij is ook nog eens aardig ruim en inmiddels verkrijgbaar als zuinige hybride.

9. Volkswagen Passat

Passat1 Het is niet voor niets één van de best verkopende auto's van Volkswagen. De Passat is ruim, schakelt soepel en op de versie uit 2014 vind je vele handige eigenschappen voor oudere bestuurders, waaronder stoelen met steun voor de onderrug, een achteruitrijcamera en sleutelloze start.

10. Volvo S80

S80 De Volvo S80 is een luxe, comfortabele auto uit de hogere middenklasse, met veel veiligheidsopties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam