Winterinspectie: veilig de winter door

De winter komt er weer aan. Als je wilt weten of je auto klaar is voor sneeuw en ijs, kun je bij veel merken terecht voor een zogenaamde winterinspectie. In aanloop naar het koudste jaargetijde bieden veel automerken voor eigen-merk-rijders winterinspecties aan. Autobezitters kunnen dan gratis of voor enkele tientjes bij de merkdealer hun auto laten controleren op onderdelen die het in de winter extra zwaar te verduren hebben. Ieder merk hanteert zijn eigen regels, maar doorgaans lopen de technici de auto op de volgende punten na: -Banden -Koelsysteem -Accu -Ruitenwissers en ruitensproeier -Waterslangen -Verlichting -Distributieriem / V-snaar -Remmen -Vloeistofniveaus (olie, koelwater, ruitensproeiervloeistof)

Alle soorten en merken

Ook de schokdempers, de uitlaat en de filters kunnen voorbij komen. Vrijwel alle merken doen tegenwoordig wel aan een dergelijke winterinspectie, ook wel wintercheck of wintercontrole genoemd. Niet alleen de volumemerken zoals Volkswagen, Opel en Renault, maar ook exclusievere merken als Alfa Romeo, BMW en Volvo bieden deze service aan. Zelfs Porsche, dat door de introductie van een SUV, een limousine en dieselmotoren al lang geen puur sportautomerk meer is, biedt een wintercontrole aan. Of de auto bij de betreffende dealer of particulier gekocht is, maakt niet uit. Alle merken hopen dat de controles omzet voor de werkplaats genereren en voor de eigenaar is het een makkelijke manier om te weten te komen hoe de auto ervoor staat. Bel de dealer van uw merk of kijk op de merksite wat de voorwaarden voor de winterinspectie zijn en wanneer je ervoor terecht kunt.  
Deelnemers aan de winternispectie van Nissan ontvangen op 1 november een Nissan horloge.

Nissan is een voorbeeld van een merk dat de wintercheck organiseert. Rijders van dit merk kunnen zaterdag 1 november bij de dealer terecht voor een gratis controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam