Je auto verkopen, deel I: Het bepalen van de juiste verkoopprijs

Tweedehands Mercedessen, zeker klassiekers en youngtimers zoals deze Mercedes W124 T, zijn de onbetwiste koning van de restwaarde.
Als je een nieuwe auto hebt gekocht, wil je de oude zo snel mogelijk verkopen. Hoe ga je daarbij het best te werk? Een verslag in meerdere delen met alle tips en tricks. Deel I, het bepalen van de juiste verkoopprijs. De waarde van je auto wordt bepaald door een groot aantal factoren zoals het merk en model, bouwjaar, kilometerstand, motorisering, uitvoering, opties, de onderhoudshistorie en eventuele schades. De 100- en 200.000 kilometer zijn psychologische grenzen die zeker van invloed zijn op de restwaarde. Ook is de ene motorisering en uitvoering populairder dan de andere. Daarnaast heeft een schijnbare kleinigheid als airco een positieve invloed op de verkoopprijs evenals populaire kleuren die per segment verschillen. De apk-datum is eveneens een hele belangrijke voor de restwaarde. Is de apk nog maar een maand of drie geldig dan loont het vaak om zelf de auto nog een verse keuring te geven. Mits er geen onvoorziene reparaties boven komen drijven. Dat is dan ook precies de reden dat een auto met een verse apk meer opbrengt.

Compacte modellen populair

Een andere wetmatigheid is die van de populariteit, en daarmee de relatief hoge prijs, van compacte modellen op de tweedehands markt. Het kan maar zo gebeuren dat een Peugeot 206 van een jaar of tien oud meer waard is dan een net zo oude Peugeot 407 die nieuw veel meer heeft gekost. Kleine auto's zijn goedkoper in onderhoud en gebruik. Dat laatste dankzij de minder dure verzekering, de lagere wegenbelasting en doordat ze vaak zuiniger zijn. Meer tips? Lees het vervolg op Marktplaats deel II en deel III of bekijk de tips van 2dehands.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam