Maserati bestaat honderd jaar

Maserati bestaat deze week precies honderd jaar. Het Italiaanse luxemerk met de drietand trakteerde ons in die tijd op veel prachtige modellen. We hebben er een paar op een rij gezet.

Vierkant de lekkerste

Ghibli2

Op en top 90’s, op en top klasse: de Ghibli.

“Ik kom uit de jaren ’90, ik ben gevaarlijk snel en maximaal stijlvol!” Dat is wat een Maserati Ghibli II naar je lijkt te schreeuwen. Het model is geleverd van 1992 tot 1997. Met de 2.8 V6 sprint de coupé in 5,7 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Wie nu zoekt naar een tweedehands Ghibli vindt slechts een handvol. De prijzen beginnen rond de 12.000 euro. Overigens bouwde Maserati in de zestiger jaren ook een Ghibli (sportwagen) en tegenwoordig is er ook weer een nieuw model leverbaar (vierdeurs sedan).

‘Die met vier deuren’

Quattroporte

De Quattroporte is een luxe sedan met een Ferrari-motor.

Autofabrikanten bedenken de meest fantasievolle namen voor nieuwe modellen. Bij Maserati deden ze het anders. Toen ze in 1963 het gamma van sportauto’s aanvulden met een vierdeurs sedan noemden ze het model eenvoudig: Quattroporte. Inmiddels hebben we al met zes generaties mogen kennismaken. Vooral de voorlaatste was een groot succes. De generatie met de typerende drie roostertjes op het voorspatbord is tweedehands goed te vinden: er staan er meer dan tien op Marktplaats. Instappen kan vanaf ongeveer 20.000 euro.

De mooiste achterlichten ooit

3200GT

Heb je ooit fraaiere achterlichten gezien?

In 1998 kwam Maserati met de 3200 GT. Het opvallendste aan dit model? Dat zijn de achterlichten. Ze vormen een boemerang-achtige boog over de achterzijde. In 2002 werd het model omgedoopt tot ‘Coupe’. Vanaf dat moment monteerden de Italianen een set hele saaie, normale achterlichten op de auto. Eeuwig zonde is het. Maar goed… Tweedehands zijn er nog fraaie 3200 GT’s te vinden. Prijzen vanaf 17.000 euro.

Ruim aanbod

Natuurlijk zijn er nog veel meer Maserati’s die een eervolle vermelding verdienen, bijvoorbeeld het straatlegale racemonster de MC12 en die andere heerlijke 90’s-wagen: de Shamal. Ook tegenwoordig is Maserati nog flink bezig. Wie een nieuwe wil kopen, heeft keus uit de Ghibli, de Quattroporte, de GranTurismo en de GranCabrio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam