Nieuws op de AutoRAI: Mazda

Openingsfoto Twee weken nog en dan begint ‘ie: de AutoRAI. De vorige keer dat de vaderlandse autoshow plaatsvond was in 2011, dus we hebben er zin in! Er is van 17 t/m 26 april gelukkig veel leuks te zien. Zo heeft Mazda twee Nederlandse primeurs: de CX-3 en de nieuwe MX-5.

Compacte crossover: CX-3

Als je de Mazda CX-5 te heet wast, komt er best iets fraais uit: de CX-3.

Als je de Mazda CX-5 te heet wast, komt er best iets fraais uit: de CX-3.

De Mazda CX-5 krijgt een compacter broertje. Dit is de CX-3: een crossover SUV-achtige die gaat concurreren met onder meer de Renault Captur, de Opel Mokka en de Peugeot 2008. De CX-3 is 4,28 meter lang en 1,77 meter breed. Daarmee is het de grootste auto in zijn segment. Mazda liet het scherp vormgegeven model al zien Genève, maar in Nederland is ‘ie dus voor het eerst te zien op de AutoRAI. Rond juni rolt de CX-3 dan binnen bij de Mazda-dealers. Hij is straks leverbaar met vierwielaandrijving (passend bij zijn stoere uiterlijk), maar je kunt ook kiezen voor (goedkopere) varianten met de aandrijving op de voorwielen. De vanafprijs bedraagt 20.990,- euro, maar Mazda verwacht het meest van de 6,5 mille duurdere CX-3 Sky Activ-F 120 met voorwielaandrijving. Ook niet onbelangrijk om te vermelden: de versies met de 1.5 SKYACTIV-D 105-motor vallen, mits handgeschakeld, in de immens populaire 20% bijtellingscategorie.

Nieuw hoofdstuk Mazda MX-5

Wanneer het hartje zomer is, rolt de nieuwste Mazda MX-5 binnen bij de dealers.

Wanneer het hartje zomer is, arriveert de nieuwste Mazda MX-5 bij de dealers.

Hij is er alweer 25 jaar: de Mazda MX-5. Wist je dat dit model (in Amerika Miata geheten) ’s werelds best verkochte roadster ooit is? Er werden er al meer dan 950.000 verkocht! En nu gaan we op naar de miljoen, want de vierde generatie van dit succesnummer komt er dus aan. De MX-5 ND 2015 (ND staat voor deze vierde modelgeneratie), zoals de nieuweling officieel heet, doet qua design nog steeds sterk denken aan het origineel. Ook aan het authentieke concept is, gelukkig, weinig veranderd. Wel is de roadster 100 kg lichter geworden dan zijn voorganger. Daarbij ligt de motor (een 1,5 liter met 130 pk en 2,0 liter met 160 pk) achter de vooras. Zo ontstaat een optimale gewichtsverhouding en dat gaat de rijeigenschappen goed doen! De auto eens goed bekijken? Dat kan op de AutoRAI. Er eentje ophalen bij de dealer? Als je nu een bestelling plaatst, kan je in augustus (midden in de zomer inderdaad!) instappen. Er gaan overigens al een tijdlang geruchten over een ‘Italiaanse’ variant van de MX-5. Het Fiat-concern heeft, naar het schijnt, een nieuw open model in de pijplijn die zijn techniek deelt met de Mazda. Of dat een Alfa-Romeo, een Fiat of een Abarth gaat zijn? De tijd zal het leren…

Andere merken: check Marktplaats Autojournaal!

Niet alleen Mazda laat nieuws zien op de AutoRAI. Ook andere merken hebben het een ander in petto. Daarom houden we je de komende maand uitgebreid op de hoogte over de grootste autobeurs van ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam