Volle asbak en geur van natte hond afknappers bij autoverkoop

Iedereen die wel eens een tweedehands auto heeft gekocht via Marktplaats, of heeft geprobeerd te kopen, weet dat details doorslaggevend kunnen zijn. Een auto kan technisch nog zo goed onderhouden zijn; als het interieur de geur van natte labrador ademt, of die van zware shag, heeft dat negatieve consequenties voor de vraagprijs. En niet zo’n beetje ook. Dat blijkt uit onderzoek van Direct Research in opdracht van Marktplaats Auto’s.

Kapitaalvernietiging

Kort door de bocht komen de bezwaren op het volgende neer: mensen kopen graag een tweedehands auto, maar ze willen niet aan de vorige eigenaar herinnerd worden. Een naar huisdier riekende occasion vertaalt zich voor 48% van de respondenten door naar een lager bod op de auto. Tabakslucht doet het nog slechter: 59% van de ondervraagden biedt lager op een rokersauto. Ja, heren en dames rokers, denk daar maar eens over na de volgende keer dat je je filter uitdrukt in de asbak van je voiture. Regelrechte en onnodige afschrijving.

Verkoop je auto ná een wasbeurt!

Maar ook voor niet rokende verkopers loert er gevaar. Voor bijna 30% is een ongewassen auto al reden om hun bod te verlagen. Andersom geredeneerd: meer dan 50% van de kopers koopt het liefst een auto van iemand die net gewassen is. Heb je geen zin om zelf met de spons in de weer te gaan? Een gemiddelde autowasstraat rekent zo’n € 10 voor een wasbeurt. Vanaf € 75 euro wordt je auto van binnen én buiten compleet gereinigd. Geen verkeerde investering als de kans op een lucratieve verkoop daarmee drastisch toeneemt!

Baby on board

O, vergeet trouwens niet voor een proefrit die dobbelstenen van je achteruitkijkspiegel te verwijderen! Vooral Drenten reageren daar nogal negatief op. De irritatiefactor vertoont regionaal grote verschillen. Zo worden Gelderlanders heel zenuwachtig van die afgrijselijke sticker ‘Baby on board’ en Zeeuwen ergeren zich aan meeknikkende hondjes op het dashboard.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam