Aankooptips occasions: Audi A6 (C6) (2004-2011)

Dit was vanaf 2004 de derde generatie A6 van Audi, en de eerste met de single frame grill zoals die werd geïntroduceerd op de A8 W12. Een enorme motor, zeker, maar bij de facelift in 2008 verscheen in deze A6-serie tevens de RS6 met zijn V10 biturbo-blok van 5,2 liter, dat een overweldigende 580 pk produceerde. Voor wie dat een beetje te gortig vond was er ook de S6, met 450 pk uit zijn atmosferische V10 nog steeds geen stakker. Buiten al dit geweld waren er in de A6 natuurlijk ook wat meer gebruikelijke motoren leverbaar, zowel in benzine- als dieselvarianten. Deze A6 kreeg bovendien Audi’s MMI-systeem mee, waarmee onder andere navigatie, climate control en bijvoorbeeld ook het adaptieve luchtveringssysteem bediend werden. ------------ Bekijk alle Audi A6 occasions op Marktplaats. ------------

Aandachtspunten

Met een tweedehands Audi A6 van de derde generatie heb je een ruime, comfortabele auto te pakken met een styling die nog lang niet achterhaald is. Houd bij aankoop van een occasion wel even rekening met de volgende aandachtspunten: Voor de 2.0 TDI geldt dat de hexagon-aandrijfas van de oliepomp kan slijten, waardoor deze niet meer goed functioneert. De balansassen bij de Pumpedüse (PD), de meer recente commonrail-motoren, kennen dit probleem niet. De distributiekettingen kunnen oprekken bij de volgende motoriseringen: de 2.7 en 3.0 TDI, 2.4, 2.8 en 3.2 FSI V6 en de 2.0 TFSI. Dit uit zich meestal eerst als een rammelgeluid bij koude start en/of foutcodes in de motorcomputer. Reparatie is prijzig maar noodzakelijk om fatale motorschade te voorkomen. Tenslotte kan er bij de avant (station)-uitvoeringen een lekkage of verstopping optreden van de slang naar de ruitensproeier achter. Dit kan op de MMI navigatieunit of audio versterker lekken en tot serieuze problemen leiden.

Tweedehands Audi A6

Op Marktplaats zijn op het moment van schrijven ruim 500 tweedehands exemplaren van de derde generatie Audi A6 te vinden. Iets meer dan de helft heeft een dieselmotor en slechts 13% heeft een handbak. De A6 is ook geleverd als iets ruigere allroad: hier staan er momenteel twintig van te koop op Marktplaats. Prijzen beginnen rond de 3.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam