Aankooptips occasions: Audi Q7 (2006-heden)

De Q7 is sinds begin 2006 Audi’s softroader: geen echte terreinbeul, maar meer een grote, hoge en luxe stationwagon. Eigenlijk zoals het grootste deel van de fullsize SUV’s dat is. Wel heeft de Q7 standaard quattro-vierwielaandrijving en in hoogte variabele luchtvering. Het advies is toch om niet te ver het bos in te gaan met deze grote zevenzitter. Daar is hij niet op gebouwd. Wel op een bekend platform, trouwens, namelijk dat van de Volkswagen Touareg en Porsche Cayenne. In de allerdikste versie, de V12 TDI heeft de Q7 dan wel een aangepast sportonderstel en is hij uitgevoerd met speciale banden en remmen. Die topper heeft 500 pk en een vrachtwagenachtig koppel. Maar ook iets aardser gemotoriseerd is het een meer dan goede trekauto, en bovendien bijzonder goed uitgerust. -------- Bekijk alle Audi Q7 occasions op Marktplaats. --------

Aandachtspunten

Bij aankoop van een tweedehands Audi Q7 doe je er goed aan om rekening te houden met de volgende aandachtspunten: De Q7 is een dure auto om op de weg te houden. Hij is groot en zwaar, banden zijn duur en de Q7 lust een beste slok brandstof. Onderhoud is ook niet heel goedkoop, maar daar staat tegenover dat de Q7 niet vaak stuk gaat. Soms lekt er water de cabine in: check of alle afwateringskanalen (met name rond het zonnedak) goed open zijn. Er is één terugroepactie geweest: soms sloot de automatische achterklep zonder reden. Door de motor van de elektrische achterklep te vervangen werd dit verholpen. Dit geldt alleen voor Q7’s gebouwd vóór juli 2007.

Tweedehands Audi Q7

Op Marktplaats staan ruim 200 Audi Q7’s te koop. Ruim 80% van het aanbod is diesel. Zo’n 90% heeft leren bekleding en iets meer dan de helft is voorzien van een trekhaak. Prijzen beginnen rond de 10.000 euro en lopen op tot bijna 150.000 euro voor de sportieve SQ7-versies met weinig kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam