Aankooptips occasions: BMW 3-serie (2005-2013)

De vijfde generatie BMW 3-serie kwam in 2005 op de markt en in 2009 kreeg deze populaire Beier een facelift. Zijn afkomst garandeert een strak sturende achterwielaandrijver die nog jarenlang fris blijft ogen. Hij is in een geweldig aantal uitvoeringen geleverd. Hierdoor is er ook een omvangrijk aanbod in gebruikte exemplaren: van een bescheiden 316i met 116 pk tot een volle 335i met 306 pk. En als dat nog niet genoeg is, is er vanaf 2007 nog dat zeer snelle en begerenswaardige kanon: de M3. ------- Bekijk alle 3-serie occasions op Marktplaats. -------

Aandachtspunten

BMW maakt fijn sturende, premium auto's, dus het is mooi als je een goed geprijsde occasion op de kop kunt tikken. Bedenk alleen wel dat de werkplaatskosten ook premium zijn. Hoewel de motoren over het algemeen redelijk betrouwbaar zijn, kun je voor de volgende euvels bij de garage belanden: EGR-kleppen kunnen (met name bij de diesels) last hebben van vervuiling, waardoor ze vast gaan zitten en uiteindelijk afbreken. Als je pech hebt veroorzaken de afgebroken kleppen schade aan je cilinderkoppen, zuigers en turbo’s. Eventueel kun je ze preventief vervangen, dat scheelt potentieel een hoop ellende. Soms geven de turbo’s van de 320d de geest. Een luid huilend geluid geeft aan dat het leven van je turbo er bijna opzit. Tenslotte zijn er drie kleine terugroepacties geweest. Het is verstandig om na te gaan of hiernaar gekeken is: - Sommige auto’s gebouwd in maart 2006 hadden problemen met de rembekrachtiging - Auto’s gebouwd van mei tot juli ‘08 hadden soms airbags die niet werkten - In juli ‘12 werden auto’s teruggeroepen waarvan de stuurbekrachtiging uit kon vallen.

Tweedehands 3-serie

Prijzen beginnen rond de 4.800 euro en lopen op tot (ver) over de 60.000 euro voor jonge M-varianten met weinig kilometers. Op Marktplaats staan zo'n 1.900 3-series van deze generatie te koop. Er zijn net iets meer sedans dan stationwagons (Tourings) te koop (44 versus 41%), terwijl 8% van het aanbod een coupé betreft en 7% een cabrio is. Verder beschikt zo'n 60% van de exemplaren over een benzinemotor en is 40% een diesel. Een aanzienlijke 42% is uitgerust met een automaat. Zwart en grijs waren de populairste kleuren en zijn samen goed voor twee derde van het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam