Aankooptips occasions: BMW M3 (E92) (2007-2013)

In deze generatie M3, die liep van 2007 tot 2013, bouwde BMW een atmosferische V8 in het vooronder. Er zijn ergere dingen denkbaar. In eerste instantie was er de coupéversie, later volgden de sedan en cabriolet. De sedan is verrassend genoeg nauwelijks zwaarder dan de coupé, de cabriolet daarentegen is zomaar 200 kg aangekomen. Dat is voor het grootste deel te wijten aan het stalen klapdak. Je kunt ook kiezen voor de M3 GTS. Die is juist 165 kg lichter en zijn 4,4 liter grote V8 levert 440 pk. En toch kun je er volkomen relaxed mee naar de buurtsuper. --------- Bekijk alle BMW M3 occasions op Marktplaats. ---------

Aandachtspunten

De M3 is en blijft een icoon, dat velen maar wat graag op de oprit zouden zien staan. Als je een mooie deal tegenkomt, wil je uiteraard zo snel mogelijk toeslaan. Het is alleen wel goed om de volgende aandachtspunten in het achterhoofd te houden: Controleer of de eerste beurt bij 2.000 km gedaan is. De V8-motor had namelijk een speciaal inrij-programma met andere vloeistoffen, maar die mogen er niet te lang ingezeten hebben. Het elektronische gaspedaal kan in een noodloop-programma komen. Dit is vaak op te lossen door de auto vijftien minuten gesloten te laten ‘uitrusten’. Als je vermogensverlies waarneemt of een veelheid aan foutmeldingen ziet, dan kunnen er problemen zijn met de stelmotoren van de gasklep, de enige echte zwakke plek(ken) van de S65 V8. Het zijn er twee en als ze vervangen moeten worden, is het een dure grap. Ze kosten zo’n 2.000 euro per stuk. De M3 verbruikt redelijk wat olie. Regelmatig peilen en bijvullen dus.

Tweedehands BMW M3

Op Marktplaats zijn een kleine 40 M3’s van deze generatie te vinden. De sedan is het meest zeldzaam en vormt een vijfde van het aanbod. Cabrio’s zijn er iets meer, maar ruim de helft is een coupé. Zo’n 50% heeft een automaat. Prijzen beginnen rond de 30.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam