Meer merkdealers aantrekkelijker voor onderhoud tweedehands auto

Voor alle tweedehands Fords van vijf jaar en ouder, zoals deze Focus, heeft het merk een scherp geprijsd onderhoudsprogramma: Ford Motorcraft Service.
Voor eigenaren van tweedehands auto's vanaf vijf jaar oud worden steeds meer merkdealers aantrekkelijk als serviceadres. Ford introduceert Ford Motorcraft Service: onderhoud door Ford-specialisten en de laagste prijzen voor onderdelen. Merken als Renault (met Motrio), Opel (Opel 5+ service) en BMW (all inclusive onderhoudspakketten voor auto's van vijf tot vijftien jaar oud) bieden al langer dergelijke onderhoudsprogramma's voor occasions. Eigenaren van nieuwe auto's zijn onderhoudstechnisch aangewezen op de merkdealer voor behoud van hun fabrieksgarantie. Deze bedrijven zijn echter vaak duurder dan de universele garage of fastfitter vanwege eisen die vanuit de fabriek worden gesteld. Ze hebben een representatief, kostbaar pand, leiden hun personeel op en maken gebruik van dure apparatuur om zo goed mogelijk diagnose te kunnen stellen op auto's van het eigen merk.

Laagste prijs garantie

De meeste eigenaren van een Ford ouder dan vijf jaar hebben hun auto als occasion aangeschaft. Zij laten door bovenstaand de Ford-dealer vaak links liggen. Het merk wil een deel van die markt terugwinnen. Om dit voor elkaar te krijgen, garandeert Ford een beste prijs garantie op meer dan 2.000 verschillende onderdelen zoals de koppeling en remmen. Ford Motorcraft Service wordt onder de aandacht gebracht door een onderhoudsbeurt (vervangen olie + filter) voor 129 euro. Tijdelijk krijgen klanten daarbij bovendien gratis een luchtfilter of interieurfilter.

Uurtarief

Ford garandeert dus de beste prijs voor onderdelen (met contant geld terug als blijkt dat dit niet zo is), maar of de klant bij vervanging van onderdelen uiteindelijk goedkoper is, hangt mede af van het uurtarief dat bij een merkdealer vaak hoger ligt. Daarover zegt een woordvoerder van de importeur het volgende: “Bij de onderhoudsbeurt en bij vervanging van onderdelen lopen onze merkspecialisten de auto na, zowel de techniek als de carrosserie – voor behoud van de carrosseriegarantie. Wij bieden daardoor meer service dan andere garages die vaak slechts het onderdeel vervangen.” Ook andere merken proberen eigenaren van tweedehands auto's binnen te houden of terug in de werkplaats te krijgen. Bel de merkdealer in uw regio om te vragen of zij ook een serviceprogramma voor oudere auto's hebben. U kunt eveneens kijken op de sites van de verschillende merken onder de tab 'service & onderhoud'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam