Aankooptips occasions: Dacia Duster (2010- heden)

SUV’s zijn er in alle soorten en maten en sinds de komst van de Dacia Duster ook als betaalbaar stoer. Het voordeelmerk van Renault biedt met deze kloeke offroader veel waar voor je geld. ------- Wil je een tweedehands Dacia Duster kopen? Klik hier voor het aanbod. -------

Prima ogend en comfortabel

De Duster is zowel met 4WD als uitsluitend 2WD geleverd. Erg vooruitstrevende techniek herbergt de hoge carrosserie niet en ook de afwerking en gebruikte materialen zijn niet op premium-niveau, maar dat kan ook niet voor dat geld. Je koopt er met een relatief bescheiden budget een prima ogende, best comfortabele, hoge stationwagen voor.

Aandachtspunten

Naast een scherpe prijs biedt de Dacia Duster ook uitstekende betrouwbaarheid. De wegenwacht is zeer goed te spreken over de Duster en noemt als enig potentieel probleem de bobines op de 1,6-liter benzinemotor, die relatief snel kapotgaan. De motor loopt dan op drie cilinders en het motormanagementlampje gaat branden. Niet mee doorrijden, want het kan de katalysator slopen. Verder wordt door gebruikers de versnellingsbak vaak aangewezen als zwak punt dus controleer of het schakelen soepel en zonder bijgeluiden gaat. Tenslotte loopt bij de 4×4-versie de uitlaat onder de achteras door, waardoor hij bij offroaden snel kan beschadigen.

Tweedehands Dacia Duster

Er staan ongeveer 90 gebruikte Dacia Dusters te koop op Marktplaats. Deze hebben voor het overgrote deel - zo’n 85% - een benzinemotor. Ook is offroaden aan de meeste Duster-kopers blijkbaar niet besteed want 90% van het aanbod beschikt gewoon over tweewielaandrijving. Een automatische versnellingsbak is nooit leverbaar geweest dus hier is de keuze (nog) makkelijk(er). De prijzen beginnen net onder de 7.000 euro. Kijk hier voor een auto bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam