Review: Ferrari 488 GTB 2016 [VIDEO]

Twee zitplaatsen, een middenmotor en een V8 mét turbo's. Is dit de nieuwe Ferrari F40? Het recept is hetzelfde als dat van de F40, maar boven alles is dit natuurlijk de opvolger van de Ferrari 458. Het grootste verschil is de motor: geen 4,5-liter natuurlijk ademende V8 maar een 3,9-liter V8 met dubbele turbo. Het zorgt voor duizelingwekkende prestaties: 0 – 100 in drie seconden en een topsnelheid boven de 330 kilometer per uur. Dat is allemaal te danken aan 670 pk en 760 Nm die middels een zeventraps automaat de achterwielen in beweging brengen. Maar het is vooral indrukwekkend om te merken hoe dat in zijn werk gaat. De turbodruk is variabel per cilinder en zorgt altijd voor een optimale versnelling.

Speciale vermelding

Met het weggedrag van deze 488 GTB is helemaal niks mis: intuïtief en scherp. Maar wat een speciale vermelding verdient is de enorm succesvolle toepassing van elektronische hulpmiddelen. De tractiecontrole is in de standen “Sport” en “Race” absoluut aanwezig, maar geeft je tóch een bepaalde vrijheid. Is de auto van mening dat je de controle aan het verliezen bent, dan wordt er ingegrepen. Eerst subtiel, maar heel resoluut als je niet reageert.

Feest om te rijden

Ferrari heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk bedieningsorganen op het stuur te plaatsen, maar dat is niet echt een succes. Het is bijvoorbeeld tamelijk onhandig dat je knipperlichten bediend worden met knoppen op het stuur. Dan probeer je schakelaars te gebruiken die helemaal niet aanwezig zijn in de auto. Het is een typisch voorbeeld van verandering die niet per definitie beter is. Maar het is een kleinigheid aan een auto die een fantastisch feest is om te rijden. Wel even sparen, want voor minder dan een dikke 270.000 euro gaat hij de deur niet uit, en met een paar opties schiet je zomaar door de 350.000 euro. Op zoek naar een mooie tweedehands Ferrari? Kijk hier voor het volledige aanbod op Marktplaats!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam