Aankooptips occasions: Ford Mustang (2005-2014)

De Ford Mustang is voor de liefhebbers van real American muscle cars, en die zijn er zeker. Gebaseerd op de lijnen van de klassieke Mustang van eind jaren zestig werd dit model terecht populair en relatief veel geïmporteerd. Niet zozeer door high-tech liefhebbers: met zijn starre achteras en weinig verfijnde techniek is het niet het neusje van de zalm op autotechnisch gebied. Maar hij biedt wel value for money. Je krijgt verhoudingsgewijs veel pk’s voor je geld in een aantrekkelijk jasje. Dat wordt in 2010 nog iets attractiever als de Mustang wordt gefacelift. Een jaar later wordt ook het motorenaanbod ververst, onder andere met de 3.7 liter V6 van 305 pk en de 5.0 liter V8 van 412 pk. Ultieme versie is de GT500 met een niet al te kinderachtige 671 pk in het vooronder. That’ll do. ------- Bekijk de Ford Mustang occasions op Marktplaats -------

Aandachtspunten

De afwerking van de Mustang is niet de allerbeste in zijn soort, check goed of alle knopjes, sierstrips, etc. solide aanvoelen, zowel aan de binnen- als buitenkant van de auto. De Mustang convertible (cabrio) is met name gevoelig voor rammeltjes, kraakjes en piepjes. Hoe meer er daarvan aanwezig zijn, hoe zwaarder zijn leven waarschijnlijk is geweest. Cabrio’s van 2005 – 2007 hadden soms problemen met daken die slecht openen en sluiten. De eerste Mustangs (bouwjaar 2004 /2005) hebben nog wel eens last van een benzinemeter die niet goed werkt. Dit komt doorgaans door vervuiling in de tank. De benzinemeter gaat dan op “leeg” en het kan zijn dat het 'check engine'-lampje gaat branden.

Tweedehands Ford Mustang

Op Marktplaats staan een kleine 40 Mustangs van deze generatie te koop. 53% daarvan is een cabrio, de rest is coupé. Er zijn alleen benzineversies geleverd, een heel enkele auto is naar LPG omgebouwd. Ongeveer 70% is automaat. De meeste exemplaren beschikken over cruise control en lederen bekleding. Prijzen beginnen rond de 9.000 en lopen op tot ruim 50.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam