Aankooptips occasions: Honda Civic Ⅷ (2006 – 2012)

Eigenlijk nam Honda best een gok met het futuristische design van deze generatie Civic. Maar het vooruitstrevende lijnenspel viel in goede aarde en leverde zelfs de Red Dot Design Award op. Ook het publiek kon de vormgeving over het algemeen waarderen, de Civic verkocht relatief goed. In 2009 volgde een subtiele facelift en in 2012 kwam de nieuwe generatie op de (Nederlandse) markt. Door het opvallende en moderne ontwerp blijven ook gebruikte Civics nog lang modern ogen. En door Honda’s reputatie op het gebied van betrouwbaarheid kun je er technisch voorlopig ook mee vooruit. -------- Bekijk alle Honda Civic occasions op Marktplaats. --------

Aandachtspunten

Deze generatie Honda Civic heeft niet alleen een fijn, modern ogend exterieur, maar ook een strak en ergonomisch interieur. Een ander pluspunt, bovenop de eerdergenoemde betrouwbaarheid, is de enorme kofferruimte; deze Civic biedt ruim 100 liter meer dan verschillende concurrenten. Uiteraard zijn er ook mogelijke problemen om in de gaten te houden. Zo is het interieur gevoelig voor slijtage. Controleer dus goed of er nergens al te extreme slijtplekken zichtbaar zijn of dat er gaten in de bekleding zitten. Vervolgens wil de handrem nog wel eens de geest geven. En bij diesels kan de koppeling het begeven rond de 50.000 kilometer. Tenslotte lusten de diesels wel een slokje olie, dus houd het peil goed in de gaten.

Tweedehands Honda Civic

Op Marktplaats staan ruim 250 Honda Civics van deze generatie te koop. Ruim 80% van het aanbod heeft een benzinemotor en 93% is handgeschakeld. Ruim 65% is voorzien van climate control en 58% heeft cruise control. Prijzen beginnen rond de 3.500 euro en lopen op tot ruim 15.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam