Aankooptips occasions: Mazda MX-5 2005-2015 [VIDEO]

Een relatief betaalbare cabrio, die ook nog eens goed stuurt en betrouwbaar is. Dat belooft de Mazda MX-5 te zijn. Inmiddels zijn er in een kwart eeuw al vier generaties van de Mazda MX-5 geproduceerd, de derde generatie met codenaam NC is onderwerp van deze occasiontest. Bijzonder aan deze MX-5 is dat Mazda dit model ook met stalen klapdak heeft geleverd. Dit geeft meer bescherming tegen de elementen - vooral in de winter - en is iets stiller dan het stoffen dak dat tot nu toe standaard was op de MX-5. Het maakt de MX-5 wel iets zwaarder, maar de prestaties hebben er nauwelijks onder te lijden.

Genieten van de balans

Voor echt rauwe rechtdoor-snelheid kun je een MX-5 overigens beter overslaan, want een echt pk-kanon is nooit geleverd. Het maximale aantal pk’s dat de MX-5 NC in de aanbieding heeft is 160 stuks in de tweeliter. Sportief rijden in een MX-5 gaat meer over het genieten van de mooie balans, dan zo hard mogelijk rechtdoor rijden.

Roest en lekkages

Hoewel de MX-5 een goed imago heeft wat betreft betrouwbaarheid, is er wel een aantal punten om te controleren tijdens de proefrit. Controleer of het dak in goede staat is en of de afwatering er een beetje schoon uitziet. Roest en lekkages blijken serieuzere vijanden van de MX-5 dan je zou verwachten. Verder is de MX-5 niet heel ruim van binnen dus rij zowel even met het dak open als dicht, zeker als je langer bent dan 1,85 meter. Een te krappe zit kan het rijplezier echt verpesten. Het aanbod van deze generatie op Marktplaats bedraagt zo'n 100 exemplaren, met prijzen die beginnen bij ongeveer negen mille. Heel recente exemplaren moeten nog meer dan 20 mille opleveren. Voor alle MX-5 occasions klik je hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam