Review: Opel Astra [VIDEO]

De Opel Astra is vernieuwd en is op vele fronten aanzienlijk verbeterd. Op het gebied van rijeigenschappen, motorisering en gewichtsbesparing zijn de grootste stappen gemaakt.

Kleiner en toch ruimer

Veel opvolgers worden groter dan hun voorganger. Bij de Astra is dit niet het geval. De lengte nam af met 50 mm, de breedte met 5 mm en de hoogte met 25 mm. Desondanks is de Astra van binnen toch ruimer geworden. Opel heeft er, door opnieuw te kijken naar het design van de stoelen, voor kunnen zorgen dat de beenruimte achterin vergroot werd met 3,5 centimer. Opel claimt dat deze hiermee de grootste is in zijn klasse. Dat betekent dus meer beenruimte achterin dan bij concurrenten als de Peugeot 308, de Volkswagen Golf en de Volvo V40.

Veel lichter

Op het gebied van gewichtsreductie heeft Opel erg goede zaken gedaan. Op de carrosserie werd al zo'n 77 kilo bespaard. Daarnaast leverde het gebruik van lichtere soorten staal, compactere subframes en modificaties aan de wielophanging een winst op van nog eens 50 kilo. Verder werd de uitlaat 25 procent lichter. Afhankelijk van de gekozen versie is de nieuwe Opel Astra nu 120 tot 200 kilo minder zwaar dan zijn voorganger.

Motoren

Opel levert alleen nog de allernieuwste generatie motoren. Bij de benzineversies is er de keuze uit een 1.0 met 105 pk, een 1.4 met 150 pk en een 1.6 met 200 pk. Indien diesel de voorkeur heeft, kan er gekozen worden uit twee 1,6-litermotoren: een met 110 en een met 136 pk.

Conclusie & prijs

De Astra heeft een enorme vooruitgang gemaakt ten opzichte van zijn voorganger. Een Astra bezitten kan al vanaf 19.995 euro. Voor dat geld krijg je de driecilinder met 105 pk. Mocht je op zoek zijn naar de goedkoopste dieselversie dan dient er 24.295 euro te worden meegebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam