Review: Porsche 911 GT3 RS [VIDEO]

De 911 GT3 RS is beter dan ooit, maar sommige puristen zullen er van gruwen dat de GT3 RS nu niet meer leverbaar is met een koppelingspedaal. De automatische PDk bak met dubbele koppeling maakt de auto veel sneller en blijkbaar maakte het voor klanten ook niet veel uit. De GT3 RS vloog als warme broodjes over de dealertoonbank.

Motorsportgenen

Net als zijn voorgangers in de RS bloedlijn, deelt de 991 (de interne code voor deze generatie 911) GT3 RS bijzonder veel met zijn racebroers. Het eerste dat opvalt is de aerokit. De splitter voor lijkt eerder bedoeld om het gras te millimeteren dan als iets wat je op een straatauto terugvindt. Grote gapende gaten in de voorspatborden brengen broodnodige koeling en bij de achterspoiler verbleken vlietguigvleugels.

Lichtgewicht

De grootste tegenstander van snelheid in rechte lijn en in bochten is gewicht. Vandaar dat de 911 voordat die RS mag heten, rücksichtslos op dieet gaat. Over alleen het materiaalgebruik voor de GT3 RS is een boek te schrijven, maar uiteindelijk telt het resultaat: de 911 GT3 RS weegt 1.420 kilogram. Porsche bereikte dit door toepassing van onder andere carbon voor spatborden en kofferdeksel, kunststof voor de achterste ruiten en magnesium voor het dak.

De lekkerste 4.0 liter van deze planeet

Naar turbo’s zal je vergeefs zoeken onder de motorkap maar toch weet Porsche 500 pk uit slechts vier liter te halen. Toeren maken, daar houdt de zescilinder boxer van. Pas bij 8.800 toeren per minuut is het feest over en dat is grofweg zo’n 3.000 toeren per minuut meer dan je in ‘normale’ benzineauto’s ziet op de tellers. Met de launchcontrol sprint de 911 GT3 RS in 3,3 seconden naar de 100. Met de grote spoilers zijn de RS modellen nooit de hardst lopende 911’s, maar een topsnelheid van 310 km/u is voor de meeste bestuurders meer dan voldoende. De nieuwprijs in Nederland is 248.600 euro, maar ze zijn allemaal al vergeven. Mocht je toch nog een 991 GT3 RS willen, wees dan bereid om voor een tweedehands exemplaar nog dieper in de buidel te tasten. Ze zijn zo gewild, dat de prijzen stijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam