Aankooptips occasions: Subaru Legacy (2003-2009)

Deze Subaru Legacy is inmiddels al van de vierde generatie en heeft de bekende Subaru set-up: vierwielaandrijving en een boxermotor. Dat laatste heeft een lager zwaartepunt tot gevolg, en dat komt de rijeigenschappen weer ten goede. Daar scoort Subaru in de regel goed mee en dat geldt ook voor de betrouwbaarheidsstatistieken: daarin staat Subaru vrijwel zonder uitzondering hoog genoteerd. Behalve in de periode dat de Japanners in dit model hun dieselmotor op de markt brachten, dat ging niet zonder slag of stoot. Inmiddels zijn ze bij Subaru die moeilijke periode alweer ruimschoots te boven en kun je als vanouds weer prima bij ze terecht voor zo’n eigenwijze en betrouwbare vierwielaandrijver. ------ Bekijk alle Subaru Legacy occasions op Marktplaats. ------

Aandachtspunten

Let bij aanschaf van een tweedehands Subaru Legacy op de volgende punten: Bij dieselmotoren (van vóór 2010) kunnen twee fatale problemen optreden: de smering kan verstoord worden door fouten tijdens fabricage en de krukas kan te weinig speling hebben. In een uiterst geval kan die zelfs breken. Vaak is er onder garantie al een nieuw motorblok ingekomen. Informeer hier dus naar als je een diesel op het oog hebt. Ook slijten de lagers van de achterwielen sneller (dan die van de voorwielen). Hoor je bijgeluiden van achteren, dan zouden de lagers aan vervanging toe kunnen zijn.

Tweedehands Subaru Legacy

Op Marktplaats staan zo’n 30 exemplaren van deze generatie Subaru Legacy te koop. Slechts een handjevol heeft een dieselmotor en een aantal beschikt over een lpg-tank. Een kwart heeft een automatische versnellingsbak, 30% heeft een navigatiesysteem en ongeveer de helft is voorzien van stoelverwarming. Prijzen beginnen rond de 3.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam