Aankooptips occasions: Volvo V50 (2004-2012)

Hij blijft bij de tijd, deze Volvo V50. De middenklasser moest het gevoel van de grotere modellen evenaren. Een beste klus. Hij komt niet snel achterhaald over en dat geldt ook voor het interieur. Dat heeft een bijzonder strak en overzichtelijk design. De V50 heeft wel veel minder ruimte dan de grotere modellen uit Zweden, maar dat is logisch. De stoelen zijn echt Volvo, opvallend goed en enorm comfortabel. Daarop hou je het lang uit, net als in deze V50 zelf. --------- Bekijk alle Volvo V50 occasions op Marktplaats. ---------

Aandachtspunten

De Volvo V50 is een goede keuze als je de vertrouwde degelijkheid en premium kwaliteit van een Volvo wilt, maar tegelijkertijd een compactere en sportiever aanvoelende auto wenst. Hoewel de auto heel betrouwbaar is, zijn er wel een paar kleine punten om op te letten als je een gebruikte Volvo V50 gaat aanschaffen: Als je schade aan de turbo wilt voorkomen bij de 1.6 D is het zaak om steeds op tijd de olie te verversen. Verder veroorzaakt een kapot startrelais incidenteel het uitvallen van het dashboard en belet daarmee het starten van de 2.0 D. Tenslotte kan het contactslot soms weigeren.

Tweedehands Volvo V50

Op Marktplaats staan een kleine 700 Volvo V50’s te koop. Bijna twee derde daarvan heeft een dieselmotor. Verreweg de meeste exemplaren zijn handgeschakeld. Een kleine 15% heeft een automaat. Een kleine 40% heeft een navigatiesysteem en ruim 20% beschikt over stoelverwarming. Prijzen beginnen rond de 2.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam