Review: Volvo V90 D4 Inscription [VIDEO]

Na de XC90 en S90 maakt de V90 het trio van nieuwe grote Volvo’s compleet. En ook deze Zweed heeft veel in zijn mars en zal het ongetwijfeld goed gaan doen in Nederland Volvo-land. De V90 is ontwikkeld op hetzelfde nieuwe platform als de XC90 en gebruikt louter nieuwe motoren. Dat zijn krachtige en efficiënte blokken, maar het zijn ook allemaal viercilinders. Een V8 zoals in de S80, een zespitter, of al die fijne vijfcilinders, ze hebben allemaal het veld moeten ruimen in de race om zo weinig mogelijk CO2 uit te stoten.

Razendsnel schakelen

De 190 pk en 400 Nm sterke D4 is de middelste van het huidige dieselaanbod en stelt niet teleur. Gecombineerd met de nieuwe achttraps automaat zorgt het D4-blok ervoor dat de V90 in 8,5 seconden naar de 100 sprint en een top van 225 km/u haalt. Omdat de automatische versnellingsbak razendsnel schakelt, voelt het zelfs nog wat sneller.

Topklasse afwerking

Of de styling van het exterieur en interieur naar je smaak zal zijn, valt niet te zeggen, maar over de afwerking zullen vriend en vijand het eens zijn: die is zonder meer van topklasse. De materialen zijn mooi, de knoppen zitten op logische plekken en het infotainmentsysteem is hypermodern. Ook over de veiligheid hoeven kopers niet in te zitten. Volvo loopt al jaren voorop met de implementatie van systemen ter ondersteuning van de bestuurder. Zo kan de V90 (grote) dieren detecteren en 'kijkt' de auto met je mee bij kruisingen om ook daar aanrijdingen te voorkomen. De V90 staat vanaf heden bij de dealer en de prijzen beginnen bij 45.995 euro. ------ Op zoek naar een tweedehands Volvo V90? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam