VANtastic

Toeren met een camper door Europa! Het is een wens die bij velen hoog op de bucketlist staat. Een rondreis met een camper geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. Of je nu een wereldreis wilt maken, een roadtrip door Zweden gaat rijden of van plan bent festivals te bezoeken; het liefst wil je natuurlijk een mobiele woning die helemaal bij jou past.

Het ombouwen van je nostalgisch Volkswagenbusje tot een rijdend slaapparadijs is een droom voor velen. Op Marktplaats zien we een run op tweedehands campers, die vervolgens helemaal naar eigen stijl worden opgeknapt en ‘smart’ gemaakt met camperhacks. In VANtastic bezoeken we drie stellen die hun camper volledig aanpassen naar hun eigen wensen en reisdoelen.

VANtastic aflevering 3: Suus & Harm

Wat: Roadtrip met kinderen
Op zoek naar: surfspots en locaties voor mountainbiken

Bijna hadden ze een camper gekocht, maar die kwam niet goed uit de keuring. Suus en Harm hechten aan de betrouwbaarheid. Uiteindelijk hebben ze hun droomcamper gevonden en gaan ze met de kinderen drie maanden op avontuur door Europa.

Lees hier het verhaal van Suus en HarmVANtastic aflevering 2: Herman & Sietske

Wat: een jaar lang door Europa en Noord-Afrika
Op zoek naar: laten zich verrassen door wat ze tegenkomen

Herman sleutelt graag zelf. Een van de aanpassingen is een voorziening om buiten te kunnen koken. Momenteel is hij bezig met een installatie die het mogelijk moet maken om gas bij te vullen op tankstations voor het fornuis, kachel en koelkast.

Lees hier het verhaal van Herman en SietskeVANtastic aflevering 1: Eva & Ferry

Wat: festivalbezoekers
Op zoek naar: Festivals en surfspots

‘We hadden een half jaar verkering en net de bus gekocht,’ vertelt Ferry. ‘Tegelijk met de bus hadden we een dik boek gekocht dat vol staat met álles wat je moet weten over de motor van de bus en hoe je die zelf kunt fixen.’

Lees hier het verhaal van Eva en Ferry

Ga zelf op zoek naar een camperbusje op Marktplaats.


Expert interview: 10 tips voor het opknappen van je droomcamper.

De meeste mensen kopen een camper voor vakantie en om er tijdelijk ‘even helemaal tussenuit te zijn’. Bij Jeroen en Hedwig gaat het verder. Een klein jaar geleden besloten ze van de ene op de andere dag hun oude leven achter zich te laten en fulltime op reis te gaan. De woning in Amsterdam en alle spullen werden verkocht. In plaats daarvan werd een woning op wielen aangeschaft waarmee ze sindsdien door Europa en daarbuiten toeren. Een drastische ommezwaai, waar ze nog geen dag spijt van hebben gehad.

Lees hier het hele interview en alle opknaptipsPopulaire campers en accessoires op Marktplaats

Vind hier de polulaire Volkswagen T4 campers op Marktplaats
Zoek jij camper-accessoires voor jouw camperhacks? Klik dan hier?
Struinen door het totale aanbod van campers op Martkplaats doe je hier.