Jongeren maken eerste rit naar de McDonald’s

Dylan, leerling keukenmonteur uit Zwolle, kocht een Opel Astra stationwagon uit 1999 als eerste auto. “Yes, eindelijk m’n rijbewijs! Al met al duurde het toch langer dan verwacht voordat ik ‘m op zak had. Eén keer ben ik gezakt op een ingreep. Daarna opnieuw lessen genomen. Ben je toch weer een duizend euro lichter. Dus ja, je kunt wel zeggen dat ik even krap bij kas zat. Waarom toch gelijk een auto gekocht? Da’s een makkelijke: een auto is voor mij de ultieme vrijheid. Dat je niet meer afhankelijk bent van anderen, maar kunt gaan waar je wilt. Natuurlijk ben je met een fiets of scooter ook mobiel. Maar de echt leuke festivals zijn altijd net even te ver. En met het openbaar vervoer… Tja moet ik het uitleggen?”

De wereld aan je voeten

“Een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Dat is wat mijn auto voor mij betekent. En natuurlijk is het ook gewoon cool om zelf achter het stuur te zitten. M’n eerste rit ging gelijk naar de McDrive. Juist ja, met m’n vriendin. Eerlijk gezegd was dat best even spannend. Zonder rijinstructeur om te zeggen waar ik links- of rechtsaf moet slaan. Maar het ging goed. En ben je eenmaal over die eerste zenuwen heen, dan ligt de wereld aan je voeten.” “Het klinkt misschien overdreven, maar door mijn rijbewijs en mijn auto is mijn leven echt veranderd. Ik kan nu dingen ondernemen die ik voorheen niet kon. Volgend jaar zomer ga ik met vrienden op vakantie, met de tent achterin naar het zuiden. Lekker rijden en dan zien we wel waar we uitkomen. Het plan is om eerst richting de Ardennen te gaan. Maar als het weer tegenvalt kunnen we altijd inpakken en verder rijden, Frankrijk door tot aan de Middellandse Zee.”

Gigantisch aanbod

“Mijn droomauto zou ik het niet willen noemen. Laat ik het zo zeggen: de financiële middelen zijn beperkt. Maar dit is wel een auto die helemaal bij mij past. Een lekker stoere stationwagon. Met lekker veel ruimte om met vrienden op stap te gaan. Het merk? Maakt niet veel uit. Naast deze had ik nog drie modellen in gedachten. Het fijne van Marktplaats is dat je er een gigantisch aanbod bij elkaar hebt en heel makkelijk kunt selecteren en vergelijken. Ik kan je zeggen, ik heb heel wat avondjes een paar uur op Marktplaats doorgebracht. Een kleine auto heb ik eigenlijk niet overwogen. Als we naar Lowlands gaan, is het wel de bedoeling dat iedereen een beetje ademruimte heeft. Daarbij krijg je juist bij grotere modellen tweedehands relatief veel waar voor je geld.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam