Prijzen en uitvoeringen van nieuwe Volkswagen Amarok bekend

De bedrijfswagen-divisie van Volkswagen heeft de prijzen en specificaties voor de gefacelifte Amarok bekend gemaakt. Er zijn nieuwe motoren en uitvoeringen leverbaar. Volkswagens pick-up is alweer sinds 2010 in productie, dus krijgt de Amarok wat technische en optische wijzigingen om er weer even tegenaan te kunnen. De uiterlijke wijzigingen zijn beperkt. De bumpers zijn wat strakker en de koplampen zijn iets anders. Kortom: een typische facelift.

Grote motor

Het grootste nieuws zit onder de motorkap. De vorige Amarok was leverbaar met diverse varianten van de 2.0 TDI. Deze zijn nu allemaal geschrapt en vervangen door een 3.0 V6 TDI. Net als de 2.0 TDI komt ook de 3.0 TDI er in diverse gradaties. De instapper heeft 163 pk en 450 Nm. Daarboven is de 204 pk versie, eveneens met 450 Nm. De topuitvoering heeft maar liefst 224 pk en een koppel van 550 Nm. Die laatste uitvoering kan tijdelijk een 'overboost' leveren, bij vol gas stijgt het vermogen kortstondig naar 245 pk. volkswagen-amarok-engine-v6-tdi De V6 TDI is vanaf heden alleen te bestellen met een achttraps automaat. Een handbak wordt later leverbaar. De automaat-uitvoeringen hebben standaard permanente '4-Motion' vierwielaandrijving. De handbak zal ook leverbaar worden met enkel achterwielaandrijving of inschakelbare vierwielaandrijving.

Varianten

De nieuwe Amarok komt er in drie carrosserievarianten. De eerste is de zogenaamde 'plus cabine'. Deze heeft vier deuren en twee zitplaatsen met een achterwand. Vervolgens is er een 'dubbele cabine' (met achterbank) zonder opbouw, op geel kenteken. Als laatste is er de 'verlengde dubbele cabine', deze zijn BPM vrij (grijs kenteken). Deze versies zijn 310mm langer en voldoen dan aan de minimumeisen voor grijs kenteken. volkswagen-amarok-blue-rear-road

Luxer

Volkswagen zet hoog in op het 'luxe' gevoel van de Amarok. Traditioneel zijn pickups werkpaarden met beperkingen op het gebied van comfort. De Amarok is optioneel leverbaar met 'ergoComfort' stoelen. Deze stoelen bieden meer steun en comfort en zijn op maar liefst veertien manieren te verstellen. Verder onderscheidt de Amarok zich van de concurrentie door de hoogwaardige afwerking, zoals de frameloze binnenspiegel en de optionele flippers aan het stuurwiel voor de bediening van de transmissie. volkswagen-amarok-interior-v6-black

Compleet

Ook qua uitrustingsniveau's zijn er drie uitvoeringen. Standaard wordt de Amarok geleverd als Trendline. Deze is standaard al voorzien van airconditioning, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en cruise control. Een stapje hoger is de Amarok Comfortline. Deze is makkelijk herkenbaar aan zijn 17 inch lichtmetalen velgen, chromen lijsten in de grille en de donker getinte ruiten. De meest luxe uitvoering is de Amarok Highline. Deze heeft 18 inch lichtmetalen velgen, xenon koplampen, uitgebreide radio en ParkPilot met achteruitrijcamera. volkswagen-amarok-blue-front-side Prijzen beginnen bij 34.000 euro. Dan ontvang je een Amarok Plus Cabine met 204 pk sterke motor in Comfortline trim. De Highline versie kost 36.550 euro. De 224 pk sterke variant is er vanaf 37.050 euro. Deze uitvoeringen zijn per direct leverbaar. Halverwege 2017 komt daar nog de 163 pk sterke variant bij, evenals de handgeschakelde versies. De prijs van de goedkoopste Amarok, een handgeschakelde 3.0 V6 TDI met 163 pk en Plus Cabine met twee zitplaatsen is ongeveer 25.000 euro, aldus Volkswagen. Interesse in een gebruikte Amarok? Klik dan hier voor het aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam