Review: McLaren 570S [VIDEO]

Een auto die de Porsche 911 en Ferrari California het nakijken geeft en dat tegen een relatief gunstige prijs. Dat is precies wat ze in Woking (Engeland) wilden bereiken met deze instap-McLaren: de 570S.

De nieuwkomer

Als de uit de jaren negentig stammende McLaren F1 even achterwege gelaten wordt, is McLaren als fabrikant van eigen productieauto's nog geen vijf jaar oud. Maar vanaf 2011 ging het ook echt snel. De MP4-12C (later 12C) was toen het tweede productiemodel van McLaren en de jaren daarna volgden de 12C Spider, P1, 650S en 650S Spider. Dit jaar is het helemaal druk bij McLaren, met maar liefst vier nieuwe modellen: de P1 GTR (niet straatlegaal), de 675 LT, de 570S en de 540C.

Lichtgewicht door carbon

Het chassis is volledig van koolstofvezel, wat in dit segment toch vrij uniek is. Voor zowel de 570S als het wat minder krachtige zustermodel, de 540C, gebruikt McLaren een nieuwe versie van het koolstofvezel chassis genaamd MonoCell II. Erg indrukwekkend is dat deze slechts 80 kilogram weegt. Om kosten te drukken zijn sommige delen die bij zijn grote broer (670S) van carbon zijn van aluminium gemaakt. Toch blijft het een lichtgewicht. Afhankelijk van de gekozen uitvoering weegt de 540C slechts 1.311 kilogram. Dat scheelt 60 tot 150 kilogram met zijn concurrenten.

Een ontzettend snelle supercar voor iedereen

Ondanks dat de 540C en 570S de instappers van McLaren zijn, blijven de prestaties erg indrukwekkend. Beide hebben een 3,8 liter groot blok met 540 of 570 pk. Zelfs de 540C heeft een topsnelheid van 320 kilometer per uur en bereikt 100 kilometer per uur in 3,5 seconden. Indrukwekkende waarden waarmee hij concurrenten als de Audi R8, Mercedes-AMG GT, Porsche 911 en Ferrari California het nakijken geeft of erg moeilijk maakt. Toch heeft McLaren ervoor gezorgd dat ook minder ervaren bestuurders het optimale uit de auto kunnen halen. Veiligheidssystemen als ABS, ESP en tractiecontrole zijn daarom gewoon aanwezig. Toch hoeft de 570S hierdoor niet saai te worden. Door middel van knoppen op de middenconsole kan de mate van ingrijpen van de hulpsystemen worden geregeld. Zo kan bijvoorbeeld ESP gedeeltelijk of helemaal worden uitgeschakeld voor de gevorderde bestuurder die op zoek is naar een extra thrill.

Conclusie

McLaren staat bekend om zijn technologische hoogstandjes en dat is de 570S ook. Voor 227.500 euro kun je een 570S bezitten. En of je dan coureur of chirurg bent, maakt door de geavanceerde technologie niet uit. McLaren stelt beiden tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam