Aankooptips occasions: Mini (2006-2013)

Na het succes van de eerste generatie 'New' Mini bracht eigenaar BMW deze tweede generatie uit en die kende een groot aantal carrosserievarianten: behalve de driedeurs hatchback was de Mini ook leverbaar als cabriolet, een ruimere Clubman, een tweezits roadster en als coupé. En ze gingen nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Dat vertaalt zich nu in een groot aanbod gebruikte Mini’s, in allerlei vormen, kleuren en voorzien van vele soorten dakstickers of spiegelkappen. De kans dat je buurman per ongeluk een identieke Mini naast de jouwe parkeert is vrijwel nihil. -------- Bekijk alle Mini occasions op Marktplaats --------

Aandachtspunten

Een Mini is geen onverstandige koop. Hij rijdt leuk en is gewild als occasion en daarmee relatief waardevast. Denk bij aankoop van een gebruikte Mini wel even aan de volgende zaken: De distributieketting van de Cooper S en incidenteel van de PSA-diesels kan problemen vertonen. Deze kenmerken zich door geratel en diesel-geluid (bij de benzines). Dit kan leiden tot serieuze motorschade indien niet tijdig verholpen. Ook heeft de Mini een hoog olieverbruik, gecombineerd met lange verversintervallen. Vul de olie dus bij voorkeur wat eerder bij dan aangegeven. Tenslotte geven de zuigers van de Cooper S soms de geest; chiptuning lijkt dit risico te vergroten.

Tweedehands Mini

Op Marktplaats zijn momenteel ruim 1.250 exemplaren van deze generatie Mini te vinden. Hier zitten ruim 200 Clubmans tussen en meer dan 180 cabrio's. Slechts 7% heeft een dieselmotor. 158 Mini's hebben een automatische versnellingsbak en een kleine 40% beschikt over een ingebouwd navigatiesysteem. Prijzen beginnen rond de 4.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam