3 klassiekers in Essen die je ook op Marktplaats vindt

Bezoekers van de Techno Classica zien de meest fantastische oldtimers voorbij komen. Voor veel van deze bijzondere tweedehands auto's hoef je je luie stoel echter niet eens uit, want je vindt ze ook op Marktplaats. ---------- Bekijk alle oldtimers en klassiekers op Marktplaats. ----------

Volkswagen Golf GTI 1.6 (1977)

Met de in 1976 geïntroduceerde Volkswagen Golf GTI zette het merk uit Wolfsburg de sportieve hatchback op de kaart. Mede daardoor is de oer-GTI uitgegroeid tot een icoon. Tegenwoordig heeft ieder zichzelf respecterend merk wel een 'hot hatch' in het assortiment: van de Ford Focus RS tot de Hyundai i30N en van de BMW 125i M tot de Renault Mégane RS. Nu kijken we er niet meer van op, maar de 110 pk uit de 1.6 viercilinder van de eerste GTI was destijds heel wat. Bedenk daarbij dat deze Golf slechts 810 kilogram te verplaatsen had en je kunt je voorstellen dat er vanachter het stuur veel plezier mee te beleven valt. Op de markt van tweedehands auto's doen GTI's het altijd goed, maar de eerste generatie is door schaarsheid en zijn status inmiddels verzamelwaardig. De vraagprijs van deze Golf GTI met een niet onaanzienlijke 199.000 kilometer op de klok bedraagt 39.500 euro. Daarvoor koop je 5,5 exemplaren van bijgaande GTI op Marktplaats.

Mercedes 230 C / C123 (1977-1980)

Deze in Goldbraun gespoten Mercedes 230 C is de coupéversie van de Mercedes W123, ook wel bekend als de Mercedes 200/300-serie. Net als bij zijn voorganger, de Mercedes W114, vertonen de sedan en de coupé stilistisch duidelijke overeenkomsten. Bijzonder en hét kenmerk van de Mercedes coupés van deze klasse uit de jaren 70, 80 en 90 is het ontbreken van de b-stijl. Het grote glasoppervlak biedt een goed zicht rondom en geeft bij het rijden met de ramen omlaag een open gevoel. Terwijl de coupévariant van voorganger W114 op dezelfde wielbasis als de sedan stond, heeft Mercedes bij de C123 hiervoor een kortere afstand toegepast. Het gevolg is een ontwerp met betere verhoudingen en een meer onderscheidende vormgeving. De motoren zijn dezelfde als die van de sedan en in tegenstelling tot bij de C114, leverde Mercedes in de coupé ook een viercilinder, zoals in deze 230 C. De 2.3 heeft een vermogen van 109 pk. Dit door Mercedes Classic gerestaureerde exemplaar stond te koop voor 45.890 euro. Ook hier biedt Marktplaats de kans je geld na aankoop minimaal vijf keer nog eens aan iets anders uit te geven.

Ford Granada I (1972-1977)

De eerste generatie van de voorloper van de Ford Scorpio opereerde in de hogere middenklasse. Hierin is de Europese tak van Ford sinds de introductie van de Mondeo eigenlijk niet meer vertegenwoordigd. Zoals de meeste auto's destijds had de Granada (zie ook openingsfoto) nog achterwielaandrijving. Ford leverde hem als vierdeurs sedan, als coupé en als stationwagon. Bij dit exemplaar vielen we voor het vinyl dak. Deze kunststof dakbedekkingen raakten in de jaren 80 uit de mode en zie je tegenwoordig vrijwel nooit meer. Juist daarom dragen ze nog meer bij aan het tijdsbeeld van de rest van de sierlijk vormgegeven carrosserie van deze eerste generatie. Als product van zijn tijd werd het model vanaf 1978 hoekig en en kreeg daarmee een totaal andere uitstraling. Deze sedan op de Ford-stand in Essen stond niet te koop, maar op Marktplaats vonden we bijgaande Ford Granada coupé, eveneens met het karakteristieke vinyl dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam