Importauto’s op Marktplaats: wat maakt dit aanbod interessant?

En_Autoblog42_ImportautosopMarktplaats

Cijfers van Bovag laten zien dat er vorig jaar bijna 100.000 buitenlandse auto’s naar Nederland zijn geїmporteerd. Dat is ongeveer 20% meer dan in 2012. De populariteit van importauto’s is ook duidelijk merkbaar op Marktplaats. Wat zijn nu precies de voordelen van een geїmporteerde auto en waarom is het voor u interessant om eens tussen dit aanbod op Marktplaats te kijken?

Luxe uitgevoerd en lage kilometerstanden

In Duitsland, België en andere Europese landen om ons heen heerst een echte autocultuur. Hier worden auto’s over het algemeen in een luxere en duurdere uitvoering besteld. Voor Nederlanders spelen auto’s natuurlijk ook een belangrijke rol, maar mede dankzij onze dure bpm-regeling (belasting van personenauto’s en motorrijwielen) kiest men hier vaker voor een goedkopere uitvoering. Wie een geїmporteerde auto koopt, krijgt dus in veel gevallen een rijk uitgeruste auto. Daarnaast wordt er vanwege een lagere nieuwprijs in Duitsland en Belgiё eerder van auto gewisseld. Hierdoor zijn de meeste occasions in deze landen vaak voorzien van een aantrekkelijk lage kilometerstand.

Goed onderhouden

Vroeger hadden importauto’s in Nederland een minder betrouwbaar imago. Dat kwam voornamelijk door de vage historie en herkomst van deze auto’s. Tegenwoordig is dat anders. Vaak zijn geïmporteerde auto’s nu voorzien van ingevulde onderhoudsboeken met kilometerhistorie en bovendien is via internet de nodige informatie over de verkoper en over de betreffende auto te vinden. Kilometerregistratie zoals we dit in Nederland in de vorm van de Nationale Auto Pas (NAP) kennen, geeft meer informatie over de historie van een auto. België heeft een vergelijkbaar NAP-systeem, genaamd CarPass. Deze kilometerregistratie is net als NAP een extra bewijs dat de kilometerstand juist is. Vraag bij een Belgische auto altijd naar de CarPass. Duitsland kent geen vorm van kilometerregistratie, maar in dit land geldt weer een extra strenge apk-keuring (TÜV). Deze zorgt samen met de heersende autocultuur dat auto’s in dit land extra goed zijn onderhouden.

Waarom niet zelf importeren?

Het lijkt voor een particulier misschien nog interessanter om een auto zelf te importeren, maar in de praktijk is het niet zo eenvoudig. Eén van de barrières is de afstand. Duitsland en België zijn populaire landen om een auto te kopen en hoewel deze landen aan Nederland grenzen, kan de afstand toch oplopen tot zo’n 800 km. Ook de taal is voor velen een hindernis. Als er onduidelijke afspraken zijn gemaakt, is de kans groot dat het bezoek aan de verkoper zinloos is. Echter, de grootste valkuil is het beoordelen van de auto zelf. Een particulier met een geringe technische kennis is doorgaans niet in staat om over de kwaliteit van een auto te oordelen. Als de auto technisch in orde is, is het ook nog eens van belang dat alle documenten aanwezig zijn. Kortom, het is in de meeste gevallen verstandig om het importeren van een auto aan professionals over te laten. Zij hebben de technische kennis in huis, zij weten waar ze bij buitenlandse auto’s op moeten letten en bovendien besparen ze u een hoop tijd en moeite. Het ophalen van de auto, het regelen van een export-kenteken, het invoeren en het verzorgen van een apk-keuring nemen al gauw twee weken in beslag.

Aanbod Marktplaats

Het aanbod van importauto’s op Marktplaats geeft u een duidelijk overzicht van alle beschikbare occasions. Bent u benieuwd of een auto is geïmporteerd? Bekijk de historie met een eenvoudige check aan de hand van het kenteken op www.rdw.nl en u weet het direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam