Mitsubishi toont nóg een SUV concept-car

Het ziet ernaar uit dat Mitsubishi zit te broeden op een nieuwe lijn van plug-in hybride SUV's. In navolging van de EX Concept die enkele weken geleden al behandeld werd, komt Mitsubishi nu met nog een concept volgens hetzelfde recept. Het resultaat heet de GT PHEV Concept N*1, wat erop zou kunnen duiden dat er nog meerdere concepts zullen volgen. Geheel ongebruikelijk is dit niet. De eerste stylingstudies zijn vaak nog zeer abstract, om vervolgens iets af te zwakken naar een productierijp ontwerp. mitsubishi-gt-phev-concept-02

Spectaculair

Dit soort studiemodellen wordt veelal gebruikt om aan te geven welke richting het merk wil uitgaan met het design. Denk de spectaculair grote wielen, enorme mistlampen en de kleine koplampen weg om een idee te krijgen van de volgende generatie SUV's. De neus is duidelijk een kenmerk waar Mitsubishi op voortborduurt. De huidige Outlander heeft deze grille al en ook op diverse studiemodellen was een dergelijke neus zichtbaar.

Nieuwe Outlander

De GT PHEV zou dus goed een voorbode kunnen zijn van het uiterlijk van de volgende generatie Outlander. De aanduiding 'GT' betekent volgens Mitsubishi dat het een auto betreft om grote afstanden mee af te leggen. De GT PHEV is geschikt om licht terreinwerk aan te kunnen, hoewel het asfalt de meest gangbare habitat zal zijn voor deze SUV. mitsubishi-gt-phev-concept-03

Techniek

Mitsubishi is nog niet heel scheutig met informatie. Wel is bekend dat de auto drie elektromotoren heeft. Twee achterin en één voorin. Er is ook een benzinemotor aanwezig die de elektromotoren aandrijft als generator. Dit betekent dat er geen transmissie is waar vermogensverliezen kunnen optreden, wat weer een lager brandstofverbruik betekent. De aandrijflijn past zich constant aan de omstandigheden (weer, verkeer) aan en kan 1.200 km op één tank afleggen. Uiteraard beschikt de GT PHEV over permanente vierwielaandrijving.

Interieur

Ook aan het interieur heeft Mitsubishi veel aandacht besteed. Er zijn nog geen afbeeldingen van vrijgegeven maar Mitsubishi spreekt van een "cocoon-achtig" veilig gevoel, een dashboard dat zich om de inzittenden heen vormt en gebruik van veel bordeauxrood leder, dezelfde kleur als het dak. Deze kleur is doorgetrokken tot de hemelbekleding. Door de voorruiten op onderstaande foto is een glimp van het interieur op te vangen. mitsubishi-gt-phev-concept-01 De Mitsubishi GT PHEV Concept staat uiteraard op de Salon van Parijs eind september en zal worden bijgestaand door de EX Concept. Op zoek naar een gebruikte Outlander? Klik dan hier voor het aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam