Vooruitblik Parijs: Skoda Kodiaq, Kia Rio en Suzuki Ignis

De Parijse autosalon opent op 1 oktober haar deuren. Van nieuwe modellen die daar onthuld worden hebben enkele fabrikanten al foto's getoond en eerste informatie vrijgegeven. Dit zijn er drie; van Skoda, Kia en Suzuki.

Skoda Kodiaq

De Skoda Kodiaq is de eerste SUV van het Tsjechische merk. Hij staat op de modulaire MQB-bodemplaat van Volkswagen die ook voor sommige modellen van Seat en Audi de basis vormt. In eerste instantie biedt Skoda keus uit vijf motoren: drie benzinemotoren met vermogens van 125 tot 180 pk en twee diesels van 150 en 190 pk. De twee sterkste motoren krijgen standaard vierwielaandrijving in combinatie met een zeventraps DSG-versnellingsbak (een geautomatiseerde 'handbak' met dubbele koppeling). De voorwielaandrijvers hebben af-fabriek een zestraps DSG. Geheel volgens de merkidentiteit van Skoda biedt de Kodiaq veel ruimte. Er is 720 liter bagageruimte en een derde zitrij is optioneel. Met twee zitrijen en de achterbank neergeklapt kan er zelfs 2.065 liter in de Tsjech. Begin 2017 staat hij bij de dealers. De Kodiaq is de eerste (en grootste) in een lijn SUV's die Skoda in de nabije toekomst presenteert.

Kia Rio

wk 35 Kia Rio Een van de Koreaanse tegenstrevers in het zwaarbevochten segment van de Volkswagen Golf heet Kia Rio. Het nieuwe model doet qua uiterlijk opnieuw een stap richting de maatstaf. Dit is vooral te zien aan de voorkant met de scherp gesneden en schuin aflopende koplampen. Het model werd fractioneel langer (15 mm) en breder (5 mm). Belangrijker is wellicht dat de wielbasis met 10 mm werd vergroot om meer interieurruimte te creëren. Geheel volgens de heersende trends heeft Kia de Rio voorzien van ledverlichting (achter) en u-vormige dagrijverlichting aan de voorkant. Technische details maakt Kia in Parijs bekend. De nieuwe Rio staat in het eerste kwartaal van volgend jaar in de showrooms.

Suzuki Ignis

wk 35 Suzuki Ignis Afgebeeld is de Japanse Suzuki Ignis die de fabrikant eind vorig jaar in Tokyo heeft onthuld. De Europese versie die Suzuki over enkele weken voor het eerst in Parijs laat zien zal uiterlijk slechts in details afwijken. Voor dit model heeft de fabrikant een oude naam afgestoft die hier van 2001 tot 2006 ook al in de showroom stond als drie- en vijfdeurs hatchback. De compacte cross-over heeft een strak gesneden, maar guitig uiterlijk. Kopers zullen verder vooral de wat hogere instap en het daarmee gepaard gaande betere zicht waarderen. Als motoren verwachten we in ieder geval een 1.0 turbo benzinemotor en een zogenaamde Mild Hybrid. Die laatste maakt gebruik van de 1,2-litermotor uit de Suzuki Swift in combinatie met een accu die remenergie regenereert. Die wordt vervolgens gebruikt om elektronische onderdelen aan te sturen, zodat de dynamo minder hard hoeft te werken wat in theorie een zuiniger rijgedrag moet opleveren. De nieuwe Suzuki Ignis staat in januari bij de dealers. --------- Klik hier voor al het aanbod van Skoda, Kia en Suzuki op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam