Honderden klassiekers te koop bij InterClassics Brussel

Voor de tweede keer wordt InterClassics Brussel georganiseerd. Op het evenement in de Brussel Expo staan van 18 tot en met 20 november honderden hoogwaardige klassiekers te koop. Het is een mekka voor liefhebbers van oldtimers. Met de start van de herfst is ook het beursseizoen weer begonnen. We hebben nog maar net de nieuwe beurs ClassicsNL in Leeuwarden achter de rug of InterClassics in Brussel staat alweer voor de deur. Net als het evenement in de Friese hoofdstad staat InterClassics Brussel voor de tweede keer in de agenda. Het is opnieuw een teken aan de wand voor de hausse waarin de markt voor old- en youngtimers zich bevindt. Het evenement in Brussel kan echter bogen op een berg aan ervaring, want het komt uit de koker van het team dat al 23 jaar de belangrijkste klassiekerbeurs van de Benelux, InterClassics Maastricht, organiseert. Deze staat in januari weer op de agenda.

Talbot Lago T26C

Naast vele honderden klassiekers van een keur aan merken zoals Audi, Mercedes, Lancia, Maserati en Jaguar, biedt de beurs in Brussel bezoekers verschillende thema's. Zo is er het paviljoen 'The Legends of Spa Franchorchamps', waar achttien raceauto's uit vervlogen tijden van dit beroemde circuit te bewonderen zijn. Een van de topstukken is een Talbot Lago T26C gebouwd tussen 1948 en 1951.

BMW Isetta 300

Een ander thema betreft dwergauto's oftewel microcars. Deze categorie auto's was na de Tweede Wereldoorlog een periode redelijk populair vanwege de behoefte aan voordelig en eenvoudig vervoer. Er zijn enkele bekende modellen, zoals de BMW Isetta 300. Die is in grote aantallen gebouwd, maar er zijn ook veel kleine merken geweest met een productie van hooguit enkele honderden exemplaren. In Brussel is daarvan een mooie verzameling van 20 auto's te zien.

Beleggen in auto's

Oldtimers hebben altijd al een schare liefhebbers gehad, maar sinds de crisis van 2008 beleeft hun populariteit een ongekende hausse. Investeerders zien wel wat in het beleggen in auto's. In tegenstelling tot vastgoed en kunst kun je van een klassieke auto namelijk ook actief genieten. Bijzondere modellen van bekende merken zoals BMW, Porsche en Alfa Romeo zijn in een jaar soms wel tien(tallen) procenten meer waard geworden. Het is de kunst hierin een juiste keuze te maken en een klassiekerbeurs biedt de ideale gelegenheid om je te oriënteren.

Uitverkocht

Wegens het succes van vorig jaar (uitverkocht) heeft de organisatie voor de tweede editie van InterClassics Brussel het aantal beschikbare hallen verdubbeld van twee naar vier. Met 354 deelnemers is ook deze editie uitverkocht, wat de populariteit van klassiekers nog eens onderstreept. InterClassics Brussel wordt vrijdag de 18e om 11:00 uur officieel geopend door voormalig F1-courteur Thierry Boutsen. De BMW Arrows A8 waarmee hij in 1985 heeft gereden is het middelpunt van het Spa Franchorchamps-paviljoen.
Brussel 5 november 2015. Brussels Expo - Interclassics Brussel 2015.  Foto: Harry Heuts

Brussel 5 november 2015.
Brussels Expo - Interclassics Brussel 2015. Foto: Harry Heuts

--------- Enthousiast geworden over klassiekers? Klik hier om er een te kopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam