Bugatti-occasion met zekerheid

Belangrijk: let er bij het aanschaffen van een Bugatti Veyron occasion op dat de auto vergezeld gaat van het Bugatti Certified-certificaat.
Ook multi-miljonairs maken zich zorgen over de al dan niet onberispelijke staat van de tweedehands Bugatti Veyron van hun dromen. Voor hen is er nu Bugatti Certified. Ieder zichzelf respecterend merk heeft tegenwoordig een occasionlabel. Vertrouwenwekkende namen als BMW Premium Selection, Suzuki Select Occasions en Daihatsu Dealer Selectie moeten potentiële klanten geruststellen over de kwaliteit van hun nieuwe tweedehands auto. Mocht u twijfelen over de aankoop van die vrijstaande villa in het Gooi óf een gebruikte Bugatti Veyron, dan neemt Bugatti Certified ongetwijfeld het laatste stukje onzekerheid weg. Het merk introduceerde dit occasionlabel afgelopen weekend op de Techno Classica in Essen – 's werelds grootste klassiekerbeurs.

Verlengde garantie

Het keurmerk van Bugatti wordt pas verstrekt na een onderhoudsbeurt door Bugatti-personeel. Zij voeren volgens het persbericht ook 'noodzakelijke technische updates door' (automatisch dimmende achteruitkijkspiegel 2.0?). Hierna mag de eigenaar in het onderhoudsboekje 'verlengde garantie' bijschrijven. Bugatti Certified geldt overigens alleen voor de 450 exemplaren (300 coupé's en 150 roadsters) die het van de Veyron heeft geproduceerd.

Waardevastheid

Zou Volkswagen (sinds 1998 eigenaar van Bugatti) zich soms zorgen maken over de waardevastheid van de onder haar vleugels geproduceerde modellen? Tweedehands Bugatti's uit het pre-Volkswagen tijdperk brengen op veilingen immers vaak recordbedragen op. Het lijkt erop dat het moederbedrijf er alles aan gelegen is om ervoor te zorgen dat Volkswagen-Bugatti's dezelfde iconische status krijgen als de klassieke Bugatti's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam