Schatkamer Marktplaats: een BMW, een Opel en een Alfa

Vandaag besteden we aandacht aan drie oudjes met bijzonder lage kilometerstanden. Op het eerste gezicht bevinden ze zich in een staat die de lage kilometerstand bevestigt.

BMW 323i 1983 (E30)

wk 36 BMW 3-serie Deze tweedehands BMW 3-serie is om meerdere redenen bijzonder. Ten eerste uiteraard vanwege de extreem lage kilometerstand die volgens de verkoper aantoonbaar is. Dat maakt dat je gezien de staat en de vraagprijs (van 14.740 euro) een auto mag verwachten die eruit ziet en voelt alsof hij een jaar oud is in plaats van meer dan 30 jaar. Ten tweede was de 323i destijds het topmodel van de tweede generatie BMW 3-serie, ook wel BMW E30 genoemd. De 323i werd twee jaar later opgevolgd door de 325i die op zijn beurt een jaar later werd overschaduwd door de BMW M3.

Alfa GT 1.3 Junior Bertone 1972

wk 36 Alfa Bertone Dit is de auto waarin ik mijn hooggehakte Italiaanse vriendin graag zou zien rijden, als ik er een had. Ik zie het zo voor me: haar een fijne werkdag wensen, zien instappen en, onder het geraas van de kenmerkende Alfaroffel en met lange bruine haren uit het open raam wapperend, nakijken. Maar genoeg gedroomd. Ook deze klassieke Alfa Romeo GT, met een vraagprijs van een krappe 19.000 euro, heeft een aantoonbaar lage kilometerstand en slechts drie vorige eigenaren. Maar waar het echt om gaat is natuurlijk de tijdloze schoonheid van dit model met zijn zachte rondingen en brutale dubbele ronde koplampen. Hiervoor zou je een garage moeten hebben, slechts van de woonkamer gescheiden door een glazen wand, zodat je ook tijdens een wijntje 's avonds op de bank van dit rijdende kunstwerk kunt genieten.

Opel Kadett 1.3 1987

wk 36 Opel Kadett Jarenlang was de vijfde generatie Opel Kadett 's lands meest verkochte auto. Met tienduizenden per jaar verlieten ze de Nederlandse showrooms; tot wel drie keer zoveel als de best verkopende modellen van tegenwoordig. Nu opvolger Opel Astra (vanaf 1991) alweer in zijn vierde generatie zit is een tweedehands Opel Kadett, ondanks de enorme verkoopaantallen van destijds, zo langzaamaan een zeldzaamheid geworden. Dat geldt al helemaal voor deze occasion die met net geen 80.000 kilometer op de teller wordt aangeboden. Hij heeft wel een klein deukje rechtsachter en de eerste roest begint te komen, maar daar is de prijs dan ook naar (1.250 euro). Wie voor weinig een klassieke tweedehands Opel met automaat zoekt, lijkt aan deze Kadett een hele goeie te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam