Prijzen en specificaties opgefriste Volkswagen Up bekend

Volkswagen heeft de prijzen en specificaties van de gefacelifte Up bekend gemaakt. Het model stamt alweer uit 2011, dus werd het tijd voor een lichte opfrisbuurt. De veranderingen zijn subtiel, maar de Up kan er weer even tegenaan.

Strakgetrokken

De uiterlijke wijzigingen zijn zoals je kunt verwachten van een facelift. De bumpers zijn wat dikker aangezet, de koplampen zijn gewijzigd en er is nu een kleine grille aangebracht. Verder kun je kiezen uit nieuwe lakkleuren en andere wieldesigns. Ondanks dat de wijzigingen redelijk subtiel zijn, toont de Up iets stoerder dan voorheen. volkswagen-up-silver-rear-side

Nieuwe motor

Het grootste nieuws is onder de kap te vinden. Er is namelijk een nieuwe topmotorisering. Het gaat nog altijd om een 1.0 driecilinder met directe benzine injectie, maar nu is er een turbo bijgekomen. De nieuwe motor levert een maximum vermogen van 90 pk. Het koppel bedraagt 160 Nm en is beschikbaar vanaf 1.500 toeren per minuut. In combinatie met het lage gewicht (de Up TSI weegt nog geen 900 Kg) zijn de prestaties bijna gelijk aan die van de eerste Golf GTI. 0-100 km/u duurt 9,9 tellen en voluit haalt deze Up 185 km/u.

Beats

Naast een nieuwe motor is er ook een nieuwe uitvoering, namelijk de Beats Up. Deze uitvoering heeft een geluidsinstallatie van koptelefoon-specialisten 'Beats by Dr Dre'. De 300 Watt-installatie bestaat uit twee tweeters, drie breedbandspeakers en een subwoofer. De Beats uitvoering is herkenbaar aan de 15 inch grote 'Radial' velgen, gekleurde spiegelkappen, getinte achterruiten en uiteraard diverse Beats logo's. volkswagen-up-beats (2)

Connectiviteit

Volkswagen maakt slim gebruik van de techniek in de huidige smartphones. In de middenconsole is een houder waar je de smartphone in vast klikt. Als de Volkswagen app 'Maps + More' op de smartphone is gedownload, kan deze gekoppeld worden via bluetooth. Zo kun je off-line navigeren (dus geen kosten voor roaming), Spotify muziek afspelen, voertuig gegevens bekijken, de AM/FM/DAB radio aanzetten of handsfree bellen. volkswagen-up-audio

Succesvol

Verder bleef veel bij het oude. Dat is op zich begrijpelijk, want de Up is de best verkochte auto in zijn klasse. De Up is naast de nieuwe motor leverbaar met twee verschillende 1.0 driecilinders (60 en 75 pk). Ook de uitrusting niveau's zijn gelijk als voorheen: Take, Move en High. Later dit jaar wordt ook de stoere Cross-uitvoering leverbaar, evenals de geheel elektrische Up. Volkswagen-Up-blue-side De Volkswagen Up is per direct te bestellen. De eerste exemplaren arriveren eind augustus in de showroom. De nieuwe Up is er vanaf 10.690 euro. Dat is dan een Up in Take uitvoering met 60 pk sterke 1.0 motor. De nieuwe Beats-uitvoering met dezelfde motor is er vanaf 13.405 euro. De nieuwe 1.0 TSI motor kost 14.970 euro, dan heb je meteen de vlotte Up in Beats uitvoering. Op zoek naar een Volkswagen Up? Bekijk hier het aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam