Trekauto van het Jaar 2015: Volkswagen Golf Sportsvan

Volgens de ANWB kun je deze zomer het beste caravantrekken met de Volkswagen Golf Sportsvan.
De zomer is in aankomst, dus caravanrijders kunnen de afneembare trekhaken weer onder de auto schroeven. Als je toevallig toe bent aan een nieuwe auto, dan is de Volkswagen Golf Sportsvan volgens de ANWB in 2015 de beste keuze om voor de sleurhut te hangen. Leuk feitje: met maar liefst 460.000 (!) geregistreerde caravans in het bestand van de RDW, is ons kikkerlandje met afstand caravanland nummer één. Het feit dat de nieuwverkopen van mobiele minibungalows tussen 2010 en 2014 met 40 procent gekelderd zijn naar een kleine 5.500 stuks doet daar niets aan af. De activiteit op de markt van tweedehands caravans is bovendien nauwelijks verminderd: van 50.581 verhandelde caravans in 2010 zakte dat aantal slechts iets naar 48.392 stuks vorig jaar.

Vijf verschillende klassen

Maar goed, die Trekauto van het Jaar dus. De verkiezing is een jaarlijkse van het ANWB-kampeermagazine Kampeer & Caravan Kampioen. Twee jury's hebben dagenlang auto's in vijf verschillende klassen getest op hun geschiktheid als caravantrekker. Deze werkwijze heeft de volgende klassenwinnaars opgeleverd: Compacte auto's Opel Corsa Compacte middenklasse Peugeot 308 SW Middenklasse Ford Mondeo Wagon SUV Ford Kuga MPV Volkswagen Golf Sportsvan (tevens overall winnaar)

Testbaan van Daf

De twee jury's hebben zich tijdens de tests ieder op een eigen deel geconcentreerd. De ene groep nam de vakantiegeschiktheid van de auto's voor zijn rekening, de andere juryleden hebben op de testbaan van Daf het actieve deel van de tests uitgevoerd. Het eerste werd beoordeeld door te kijken naar zitcomfort, inhoud en vorm van de bagageruimte en gebruiksgemak van de trekhaak. Voor het actieve deel werden met aangehaakte en beladen caravans stabiliteitsproeven uitgevoerd, acceleratiemetingen verricht en is er gekeken hoe de trekker-aanhangercombinaties zich op hellingen gedroegen.

'Lekker dik'

De Volkswagen Golf Sportsvan 1.4 TSI sprong er volgens de jury's uit doordat deze “lekker dik oogt en een fraai verzorgd interieur heeft.” Verder was het testpanel lovend over de combinatie van de benzinemotor en de DSG-versnellingsbak (een automaat met dubbele koppeling). Het panel concludeert: “De Golf Sportsvan heeft de stabiliteit van een sportauto en de ruimte van een MPV. De prijs van 33.950 euro is netjes voor een auto van dit kaliber.”

Golf Sportsvan occasions al op Marktplaats

Als deze nieuwprijs wat te gortig is, kun je altijd nog op Marktplaats terecht, want de Golf Sportsvan is sinds halverwege vorig jaar al te koop. Op Marktplaats staan momenteel bijna 100 Volkswagen Golf Sportsvan occasions, met prijzen vanaf 23.000 euro.
De klassenwinnaars op een rij, van link naar rechts: Ford Mondeo, Ford Kuga, Volkswagen Golf Sportsvan, Opel Corsa en Peugeot 308 SW. (Foto: Audiovisuele dienst ANWB.)

De klassenwinnaars op een rij, van link naar rechts: Ford Mondeo, Ford Kuga, Volkswagen Golf Sportsvan, Opel Corsa en Peugeot 308 SW. (Foto: Audiovisuele dienst ANWB.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam