Sporters en hun sponsorauto

Nadat ik heb meegewerkt aan de laatste Volkswagen commercial met Epke Zonderland, bleef er één gedachte hangen: Als onze sporters een gratis Golf 7 GTD onder hun gespierde kont krijgen, hoe doen ze het dan in het buitenland?

De Azzuri

De Italianen hebben veel merken en modellen om uit te kiezen, van burgerbakken (Lancia, Alfa Romeo en Fiat) tot de meest exotische supercars ooit gebouwd (Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani). Met zo’n enorm aanbod van fabrikanten lijkt het logisch dat degene met het beste aanbod de flamboyante Italiaanse sporters van vier wielen mag voorzien. Helaas voor de Azzuri zullen zij rond moeten rijden in een Fiat 500. En dan nog niet eens een leuke Abarth, zoals Formule 1-coureurs Alonso en Massa. Nee, de ijdele Italiaantjes worden afgezet met een Fiat 500L in Sotsji en Brazilië. En_Autoblog37_sportersFiat-olympics

Real Madrid

De spelers van ‘De Koninklijke’ hebben het al stukken beter voor elkaar. Jaarlijks komt Audi in Madrid gratis wielen uitdelen in de vorm van een Audi Q7. Afgelopen jaar was Cristiano Ronaldo als enige van de selectie nog gelukkiger dan de anderen. Hij ontving een dikke RS6, beginnend bij een prijs van €130.000,-. Overigens zou Chevrolet best de reden kunnen zijn dat Ronaldo Manchester United verruilde voor zijn huidige club. En_Autoblog37_Sporters_Christiano_Ronaldo

Chris Froome

Jaguar_F-TYPE_Chris_Froome-4 600 Als kersverse winnaar van de Tour de France ontving Chris Froome van zijn sponsor Jaguar al een hardrijder op doping, een zwart-gele F-Type S. Waarom hij afgelopen januari al weer een nieuwe kreeg (zou het iets te maken hebben met de welbekende en gehekelde bouwkwaliteit van de Jag?), is mij onbekend. Charmant als de geboren Keniaan is, deelt hij als dank wel handtekeningen uit bij de dealer. Zijn collega Peter Sagan gaat echter iets minder voorzichtig met zijn sponsorauto om. Getuige de video die de wielrenner zelf maakte. De sponsor was sowieso blij, want Sagan vergat niet te vermelden in de bijbehorende beschrijving, dat het om een citroen C5 gaat.

1 Comment

  • Peugeotwereld schreef:

    Christiano Ronaldo heeft het zeker niet slecht getroffen met zijn RS6.
    Al is dit wel slim van Audi aangezien hij elke kan auto kan rijden die hij wil en nu word die soms toch nog gezien in een Audi wat uiteraard fantastische reclame is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam