Ford Kuga en Audi Q3 gelijktijdig vernieuwd

Twee concurrenten in het populaire segment van de middenklasse SUV's worden nagenoeg gelijktijdig vernieuwd. Ford presenteert de nieuwe Kuga eind deze maand, de opgefriste Audi Q3 staat februari 2015 bij de dealers. Andere modellen in dit segment zijn de Skoda Yeti, de Volkswagen Tiguan, de BMW X1 en de Kia Sportage.

Ford Kuga

Ford Delivers Most Powerful Diesel Kuga Ever Alongside Lower CO2, New Colours and More Advanced TechnologyDe Ford Kuga is pas twee jaar op de markt. De fabrikant beperkt de aanpassingen dan ook tot de techniek en de uitrusting. Het belangrijkste nieuws is de komst van een 180 pk en 400 Nm sterke 2.0 TDCi-motor (de 150 pk sterke versie blijft beschikbaar). Daarmee is deze diesel de meest potente motor in dit model en, zeker in combinatie met 4WD, een uitstekende trekauto. Verder heeft Ford de 1,6-liter benzinemotor vervangen door een even sterke (150 pk), maar efficiëntere 1.5 Ecoboost-motor. Van deze benzinemotor is eveneens een versie met 182 pk leverbaar. De verhoogde efficiency is onder meer bereikt door toepassing van een start-/stop-systeem en iets dat Ford een Active Grille Shutter noemt. Dit systeem sluit automatisch de grille als koeling niet nodig is, zodat de luchtweerstand vermindert. Prijzen van de Ford Kuga starten vanaf 29.610 euro voor de 1.5 Ecoboost met 150 pk.

Audi Q3

Audi Q3Hoewel de wijzigingen minimaal zijn, heeft Audi zich de moeite getroost om naast de techniek ook het uiterlijk van het vernieuwde model aan te pakken. De Q3 is dan ook een jaar langer op de wereld dan de Kuga. De gefacelifte Q3 is vooral herkenbaar aan andere achterlichten en een nieuwe grille die optisch is verbonden met de eveneens nieuw ontworpen koplampen. De drie voor de Q3 beschikbare TFSI- (benzine) en de twee TDI-motoren zijn door kleine technische aanpassingen allemaal iets sterker en zuiniger. De viercilinders hebben een inhoud van 1,4- tot 2,0-liter en leveren 150- tot 220 pk. Topmodel is de Audi RS Q3 met een 340 pk sterke vijfcilindermotor. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de vanafprijs bedraagt momenteel 36.430 euro voor de Audi Q3 1.4 TFSI. Update 12 november Audi heeft zojuist de prijzen voor de nieuwe Q3 bekend gemaakt. De vanafprijs is vastgesteld op 37.200 euro voor de 1.4 TFSI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam