5 hete hatchbacks voor vrouwen

Heb je vrienden met een nieuwe Mini? Dan heb je de grap vast wel eens gemaakt: ‘vrouwenauto’. Uit onderzoek van VWE Trendweb naar de sekseverdeling onder occasionkopers blijkt dat je niets dan de waarheid spreekt. Mini voert het lijstje aan van merken met het hoogste percentage vrouwelijke kopers. Andere populaire modellen zijn de Peugeot 207 CC en de Fiat 500. Klein, elegant en het als het even kan zonder dak, is het devies. Maar daarmee is niet gezegd dat het weapon of choice een mak schoothondje moet zijn. Integendeel. De meeste vrouwelijke chauffeurs die ik ken, stappen het liefst achter het stuur van een auto met spierballen en rijden als een Romein op coke, die te laat is voor zijn eigen bruiloft. Zoals u wilt dames (en heren, want dit zal u ook bevallen), uw aandacht voor vijf hete hatches uit de oude doos om de autohandschoenen bij af te likken.

Mini Cooper

minicooper Wil je weten wat de Mini Cooper zo aantrekkelijk maakt? Dan heb ik zes woorden voor je: Charlize Theron in The Italian job. Zoek maar op.

Renault 5 GT Turbo

Renault-5-GT-Turbo_1437215cIn de jaren tachtig was alles turbo, en bij Renault maakten ze daar handig gebruik van. De 5 GT Turbo is daarvan de meest extravagante uiting. Waar de eerste 5 Turbo nog was uitgerust met een breed uitgebouwde kont en een middenmotor, is de GT Turbo vanaf 1984 weer een ‘normale’ Renault. Maar dan wel eentje waarmee je iedere stoplichtrace wint.

Peugeot 205 GTI

peugeot205gtiWaar Volkswagen met de Golf GTI de weg al had vrijgemaakt in de tijd dat onze ouders oranje behang op hun muren plakten, was dit dé hot hatch van eind jaren tachtig. Of de 205 een vrouwenauto was? Volgens mij was dit in die tijd dé boodschappenwagen bij uitstek. Vijfentwintig jaar later heeft het meest potente familielid – en grote rivaal van de Renault 5 GT Turbo – inmiddels de cultstatus bereikt. Tovert gegarandeerd een glimlach op de lippen van iedereen die er een stukje in mag sturen.

Saab 900 Turbo S Cabrio

saab900turboHet stijlicoon. Deze Saab 900 past eigenlijk niet in dit rijtje van hot hatches, maar ik kan er niet omheen omdat hij 1. sinds de introductie bewonderd wordt door vrouwen 2. met 165-185 pk lachend meekomt met de kleinere bommetjes in dit rijtje; en 3. een linnen dak heeft.  

Fiat 500 Abarth

fiat500abarthVerreweg de jongste spruit in deze line-up en ik noem ‘m vooral vanwege de knipoog naar de legendarische Abarth Fiat 500, die van 1963 tot 1971 uit de Abarth-fabriek in Bologna rolde. Fiat was zo gecharmeerd van de tuner, dat het Abarth in 1971 overnam. Op dit moment is Abarth het label dat Fiat op haar snelste modellen plakt. Extra punten voor wie er in slaagt een originele Abarth Fiat 500 op de kop te tikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam