Meer Genève-nieuws: Maserati, Ford, Hyundai en Toyota

Morgen opent de autosalon in Genève haar deuren voor de pers. Dan worden onder meer een studiemodel van een Volkswagen SUV, de Fiat Tipo SW en nog een studiemodel van DS, het submerk van Citroën, onthuld. Nu behandelen we eerst al uitgelekt nieuws van Maserati, Toyota, Hyundai en Ford.

Toyota C-HR

De C-HR is Toyota's antwoord op modellen als de Nissan Qashqai, de Kia Sportage en de Volkswagen Tiguan. De vijfdeurs crossover (de hendel van de achterportieren is slim in de c-stijl weggewerkt) is een opvallend vormgegeven model dat zijn bodemplaat deelt met de nieuwe Toyota Prius. Deze foto is uitgelekt, meer informatie wordt bij de officiële onthulling in Genève bekend gemaakt.

wk 09 Toyo C-HR

Maserati Levante

Met de Maserati Levante begeeft het Italiaanse luxemerk zich in het segment van de SUV's. Om precies te zijn richten de Italianen hun pijlen op de Porsche Cayenne, BMW X5 en Jaguar F-Pace. Daartoe krijgt hij V6- en V8-motoren, elektronisch gestuurde wielophanging en een speciaal voor dit model ontworpen achttraps automaat. Meer informatie wordt de komende dagen in Genève bekend gemaakt. Dit voorjaar komt de Levante al op de markt.

wk 09 Maser Levante

Opel Mokka facelift

Genève vormt tevens het toneel voor de onthulling van de Opel Mokka facelift. Opel maakt van de gelegenheid gebruik om de naam van het model te wijzigen in 'Opel Mokka X'. De letter X gaat meer toekomstige Opels sieren, modellen die volgens de fabrikant een avontuurlijke inslag hebben. De vernieuwde Mokka is onder meer herkenbaar aan een iets gewijzigd front met led-koplampen. Het infotainmentsysteem is bij de tijd gebracht en kan nu samenwerken met Android Auto en Apple Carplay. Motorisch introduceert Opel een nieuwe dieselmotor in de Mokka X; een 1.6 CDTi met 110 pk en 300 Nm trekkracht (99 g/km, 21% bijtelling). Ook komt de 1,4-liter benzinemotor met turbo en 152 pk uit de Opel Astra in de Mokka X. We verwachten de Opel Mokka X in het najaar bij de dealers.

wk 09 Opel Mokka X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam