Audi trekt de Q3 nogmaals strak

Audi heeft de Q3 wederom een kleine facelift gegeven. Normaliter krijgt een auto eenmaal een facelift tijdens zijn levenscyclus, maar Audi zag zich genoodzaakt om de Q3 nog even bij te punten. De Q2 is net gelanceerd dus moet de nieuwe Q3 nog even wachten. De verschillen zijn overigens niet waanzinnig groot ten opzichte van de uitgaande Q3. Het zijn meer kleine detailwijzigingen zodat de Q3 er weer even tegenaan kan. Er zijn nieuwe optische kenmerken die ervoor moeten zorgen dat er meer onderscheid is tussen de 'design'- en 'sport'-uitvoering.

Sport

De 'sport'-uitvoering is het meest expressief. Deze versie is nu standaard voorzien van het S-Line exterieurpakket. Dat betekent dat een agressiever ogende voorbumper, gewelfde sideskirts, een grotere achterbumper en vlakke achterspoiler zijn toegevoegd. Het S-Line pakket zelf is overigens ook vernieuwd. De bumper is nu te herkennen aan luchtroosters met diamantpatroon en de extra sleuven. Verder zijn de grille en onderzijde van de skirts in hoogglans zwart gelakt.

Competition

Nog sportiever is de Q3 Competition. Deze is gebaseerd op de 'sport'- en S-Line uitvoering, maar heeft nog meer zwart gelakte onderdelen: de behuizing van de buitenspiegels, de roofrails, handgrepen en wielrandkasten zijn nu allemaal voorzien van een glanzende zwarte laklaag. Tevens kun je de Q3 Competition herkennen aan de 19 inch lichtmetalen velgen. Inderdaad, de Q3 op de afbeeldingen is een Competition uitvoering. In het interieur is de Competition uitgerust met S-Line kuipstoelen en een met leder bekleed, afgevlakt sportstuurwiel.

Design

Aan de andere kant van het spectrum staat de Q3 'design'. Waar de 'sport' uitvoering expressief en sportief is, is de 'design' wat chiquer en ingetogener. Deze uitvoering krijgt nu ook standaard het 'design' exterieur pakket. De afwerking is nu niet lak-zwart maar zijdemat. De contrastdelen van de bumpers en wielkasten zijn nu afgewerkt in het 'steengrijs'. Tevens kun je de Q2 bestellen in de kleur 'camouflagegroen'.

Niet duurder

Ondanks al deze toevoegingen is de Q3 niet duurder geworden. De Audi Q3 sport en Q3 design zijn te bestellen vanaf 37.590 euro. Voor dat bedrag heb je een Q3 met 1.4 TFSI motor met 125 pk en een handgeschakelde versnellingsbak. Een S-Tronic automaat is tegen meerprijs leverbaar. Er is ook een 150 pk versie van de 1.4 TFSI leverbaar, wederom met handbak of automaat. Vervolgens zijn er twee 2.0 TFSI motoren (180 of 220 pk) leverbaar in combinatie met quattro vierwielaandrijving en/of een S-tronic automaat. Absolute toppers zijn de Q3 RS (340 pk) en Q3 RS Performance (367 pk). Deze zijn altijd uitgerust met quattro en S-Tronic. Op zoek naar een jong gebruikte Audi Q3? Klik dan hier voor het aanbod op Marktplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam