Dacia frist groot gedeelte modelgamma op

Dacia laat er geen gras over groeien. Sinds de introductie van de Logan in 2006 kwam de budget-tak van Renault met het ene na het andere model. Voor modeljaar 2017 gaat een groot gedeelte van het modellenaanbod op de schop.

Modellen vernieuwd

Het Roemeense merk maakt gelegenheid van de Salon van Parijs om er maar liefst vier vernieuwde modellen te presenteren. Het gaat om de Sandero, Sandero Stepway, Logan en Logan MCW. Om het geheugen op te frissen: de Sandero is een B-segment hatchback, waarvan de Sandero Stepway de stoere variant is. De Logan is een compacte vierdeurs sedan en de Logan MCW is de in Nederland populaire stationwagon die gebaseerd is op de Logan.

Familiegezicht

Alle vier krijgen ze het nieuwe Dacia-familiegezicht aangemeten. Dit is te herkennen aan de nieuwe bumper en grille. Ook zijn de ventilatieroosters meer geprononceerd en lopen ze verder door dan voorheen. Het nieuwe familiegezicht behelst tevens de vier rechthoekjes in de koplampen. Op den duur zullen alle Dacia’s uitgerust zijn met dit uiterlijke kenmerk.

Verbeterd

Ook aan de achterkant zijn er diverse wijzigingen op te merken. De achterlichten hebben ook de vier lichtgevende rechthoeken. De achterbumpers zijn net als de voorbumpers ook strakgetrokken. En in het interieur zijn ook de nodige wijzigingen doorgevoerd. De ergonomie is verbeterd, er is meer opbergruimte en misschien wel het belangrijkste: er is hoogwaardiger materiaal gebruikt.

Nieuwe motor

Op technisch gebied zijn er ook veranderingen, maar hier is Dacia minder duidelijk over: het Roemeense merk kondigt wel aan dat er nieuwe motoriseringen aan zitten te komen, maar niet welke dat zijn. Grote kans dat de ietwat verouderde, atmosferische motoren het veld moeten ruimen voor de modernere en aanzienlijke zuinigere TCE-motoren van Renault. De vernieuwde Dacia’s staan alle vier op de Salon van Parijs, vanaf 28 oktober. Wanneer de auto naar Nederland komt en wat de prijzen zijn is nog niet bekend. Op zoek naar een gebruikte Dacia Sandero? Klik dan hier voor het aanbod op Marktplaats. Toch liever een Logan? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam