Aankooptips occasions: Lexus CT200h

De kleine Lexus CT200h met hybride aandrijflijn werd geliefd als leaseauto in ons bijtellingsstelsel. Net als de auto waar hij veel onderhuidse techniek mee deelt, de Toyota Prius. De Lexus is sportiever bedoeld dan de concurrentie en laat op dat gebied de Prius ook achter zich. Met de Atkinson 1.8 benzinemotor, de elektromotor en de CVT-automaat is een praktijkverbruik van 1 op 25 haalbaar, maar dat kost wel serieuze inspanning. In de praktijk van alledag blijkt een verbruik van 1 op 17 à 19 realistischer. In ieder geval is de CT200h een betrouwbare partner voor veel kilometers en zijn de meeste exemplaren ook rijk uitgerust. ----- Bekijk alle Lexus CT200h occasions op Marktplaats. -----

Aandachtspunten

De CT200h is weliswaar betrouwbaar en heeft lage onderhoudskosten, er zijn wel bepaalde punten om in het achterhoofd te houden. Zo is het helemaal leeg rijden van de tank geen goed idee: soms moet de computer dan gereset worden en in extreme gevallen moet de accu extern worden bijgeladen. De tank is ook aan de kleine kant voor kilometervreters. Let verder op of er in jouw beoogde CT200h motormanagement-lampjes branden of waarschuwingen rond de hybride techniek op het dashboard staan. Je kunt dan beter op zoek gaan naar een ander exemplaar. Het is immers complexe technologie, waarbij de problemen niet altijd makkelijk - of even voordelig - op te lossen zijn. Tenslotte is het goed om de levensduur van de batterijen mee te laten wegen. Op zich gaan deze heel lang mee: 300-400.000 kilometer is geen uitzondering. Maar zodra de accu op leeftijd raakt (ouder dan tien jaar), kan deze defect raken. Vervangen kost in Nederland ongeveer 1.800 euro.

Tweedehands Lexus CT200h

Op Marktplaats zijn momenteel 140 exemplaren van de Lexus CT200h te vinden. Een vijfde van het aanbod is wit, maar het merendeel is grijs of zwart. Een kwart heeft lederen bekleding. Ruim 60% heeft een navigatiesysteem en 70% heeft parkeersensoren; handig gezien het redelijk slechte zicht naar achteren. Prijzen beginnen rond de 11.000 euro en lopen op tot zo'n 33.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam