Aankooptips occasions: Lexus LS

De beste auto ter wereld, dat was wat Toyota voor ogen had toen ze het premium merk Lexus lanceerden. En ook deze LS moest dat waar gaan maken. Feit is in ieder geval dat de Lexus LS een geduchte tegenstander is van de gevestigde orde in de hogere en de topklasse. Niet zozeer wat betreft de verkoopaantallen als wel op het gebied van comfort en vooral de betrouwbaarheid is het merk inmiddels legendarisch. Ze worden ook mooi oud en blijven hun eigenaars verwennen. Dat geldt evenzeer voor de Lexus-dealers: de klant is altijd koning. ------------ Bekijk alle Lexus LS occasions op Marktplaats. ------------

Aandachtspunten

De luxueuze Lexus LS is volledig handgebouwd en werd zeer zorgvuldig op fouten gecontroleerd, waardoor mogelijke problemen ook tot het minimum beperkt zijn. Er zijn een paar zaken die kunnen optreden: Voor de LS600h geldt dat de remschijven achter vaak amper worden gebruikt - omdat er veel regeneratief wordt geremd in een hybride - en daarom weg kunnen roesten. Vervolgens kan er nog een issue zijn met de versterker van het audiosysteem: deze houdt er wel eens mee op. Tenslotte kan er wat windruis bij de voorste zijruit waarneembaar zijn (in een anderszins zeer stille auto). Dit euvel is gelukkig goed op te lossen.

Tweedehands Lexus LS

Er is momenteel een beperkt aanbod aan LS occasions van veertien stuks beschikbaar op Marktplaats. Latere exemplaren (vanaf 2006) zijn allemaal hybride, aangezien alleen deze variant toen nog werd verkocht. Soms staat er een witte te koop, donkere kleuren voeren echter de boventoon. De helft van het aanbod heeft een schuifdak. Prijzen beginnen rond de 2.500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam