Aankooptips occasions: Nissan Leaf (2011 – heden)

In 2011 introduceerde Nissan hun 'Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family car', oftewel de Leaf. Dat ‘environmentally friendly’ houdt in dit geval in dat de auto volledig elektrisch is. Met een volle accu kom je in de exemplaren vanaf 2013 199 km ver waarna deze vanaf eind 2015 met nog eens 50 km is verbeterd. De eerste generatie Leaf van vóór 2013 haalde volgens Nissan gemiddeld 175 km op een acculading. Klik hier voor alle Nissan Leaf occasions.

Korte afstand

Die eerste generatie was wel standaard rijker uitgerust, met onder andere navigatie, iPhone-integratie en achteruitrijcamera. De tweede generatie werd aangeboden met verschillende uitrustingsniveaus - Visia, Acenta of Tekna - en heeft een 40 liter grotere kofferruimte. Vanwege zijn beperkte actieradius is de Leaf het meest geschikt voor de korte afstand. Een accupakket, dat bij Nissan geleased wordt, volledig opladen kost acht uur (vanaf modeljaar 2013 overigens vier uur). Aan de snellader tot 80% opladen kan in een half uur.

Aandachtspunten

De aandachtspunten hebben vooral te maken met de praktische kenmerken van een elektrische auto. Zo moet je je reis goed plannen, omdat onderweg laden lang niet overal kan en bovendien veel tijd kost. Met zo’n beperkte actieradius is het ook lastig om bijvoorbeeld in Zuid-Frankrijk uit te komen voor je vakantie. En de caravan kan er ook al niet achter. Tenslotte moet je rekening houden met extra kosten voor de accu, die je bij een Leaf kunt leasen (vanaf 79 euro per maand) of kopen. Op Marktplaats staan ongeveer 30 Nissans Leaf te koop, prijzen beginnen rond de 14.000 en lopen op tot zo’n 35.000 euro. Kijk hier voor een auto bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam