Aankooptips occasions: Peugeot 407 (2004 – 2010)

Bescheiden gestileerd kun je de Peugeot 407 niet echt noemen, populair was hij desondanks wel. Deze opvolger van de succesvolle 406 zag in 2004 het levenslicht en was zeker als 407 SW (stationwagon) destijds best een spectaculaire verschijning. Ook de in 2005 verschenen coupé mocht er zijn, je vindt deze echter maar mondjesmaat terug in het occasionaanbod. Dit aanbod is redelijk groot en biedt voor elk wat wils tegen zeer redelijke prijzen. De Peugeot 407 is vanwege zijn comfort een erg plezierige reisauto. ------- Bekijk alle Peugeot 407 occasions op Marktplaats. -------

Aandachtspunten

Met een tweedehands Peugeot 407 heb je relatief veel auto voor je geld, met prettig veercomfort en goede wegligging. Uiteraard zijn er wel wat aandachtspunten: Je kunt last krijgen van het uitvallen van de stuurbekrachtiging. Dit gebeurt vooral bij bochten naar links en is (gedeeltelijk) op te lossen door een modificatie aan de retourleiding van de stuurbekrachtiging. Bij sommige 407’s verdwijnt het probleem als de stuurbekrachtigingsolie tot twee centimeter boven maximum wordt bijgevuld. De 1.6 en 2.0 diesels hebben last van EGR-kleppen die vervuilen, injectoren die slijten en gaskleppen die blijven hangen. Tenslotte lijdt de 1.6 HDi onder een (te) krappe carterinhoud, die i.c.m. de EGR (-> roet in olie) en de turbohitte nog wel eens wil leiden tot een gesneuvelde turbo en soms zelfs kapotte motoren. Het is aan te raden om oliebeurten niet op te rekken; liever tijdig verversen en eventueel het strengere onderhoudsregime (voor ‘zware’ gebruiksomstandigheden) aanhouden.

Tweedehands Peugeot 407

Er staan op het moment van schrijven 335 tweedehands exemplaren van de Peugeot 407 te koop op Marktplaats. Iets meer dan een derde daarvan heeft een dieselmotor en bijna de helft is een stationwagon. Er zitten 29 coupés tussen en een kwart van het aanbod beschikt over een automaat. 30% heeft navigatie. Prijzen beginnen al bij een kleine 1.600 euro - voor exemplaren met zo’n 300.000 km op de teller - en lopen op tot zo’n 12.000 euro voor mooie V6’en met weinig kilometers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam