11 interessante auto’s van de Los Angeles autoshow (deel 1)

Momenteel is de Los Angeles autoshow aan de gang. In twee delen laten we het voor ons land interessante autonieuws uit Amerika voorbij komen. Dat komt in dit eerste deel van Audi, Lexus, Mazda, Mercedes en Porsche.

Audi A9 Prologue Concept

Audi prologue De Audi A9 Prologue is een studiemodel. De enorme coupé, in formaat vergelijkbaar met de S-klasse coupé van Mercedes, verbeeldt de nieuwe designtaal van het Duitse merk. Meest opvallende stijlkenmerk is de grotere, lager geplaatste grille die we in de toekomst op Audi's productiemodellen gaan zien.

Lexus LF-C2

wk 48 Lexus-LF-C2-Concept-LA-Auto-Show-Los-Angeles De LF-C2 van het Japanse Lexus is eveneens een studiemodel. Deze vierpersoons cabriolet wordt waarschijnlijk de opvolger van de Lexus IS cabriolet. Dit model moet het gaan opnemen tegen auto's als de Audi A5 cabriolet, de BMW 4-serie cabrio en de dakloze versie van de Mercedes C-klasse.

Porsche Cayenne GTS

wk 48 Porsche-Cayenne-GTS-PM-106-1 De facelift van de Porsche Cayenne GTS is wel een productiemodel. Hij staat vanaf februari 2015 in de showrooms. Porsche heeft kleine uiterlijke wijzigingen doorgevoerd en het motorvermogen van de 3,6-liter V6 biturbo met 20 pk verhoogd tot 440 pk. Van 0 naar 100 km/u kost nu nog 5,2 seconden en de topsnelheid van deze super-SUV bedraagt 262 km/u.

Mazda's CX-3, CX-5 en 6

Mazda CX-3

De nieuwe Mazda CX-3 staat halverwege volgend jaar in de showrooms.

Mazda nam maar liefst drie primeurs mee naar Californië. Het grootste nieuws is de Mazda CX-3. Deze crossover voor de compacte middenklasse wordt vanaf half 2015 leverbaar met twee benzinemotoren en een diesel. De CX-3 neemt het op tegen modellen als de Renault Captur en de Peugeot 2008. Een treetje hoger staat de vernieuwde Mazda CX-5. Deze crossover gaat concurreren met onder meer de Kia Sportage en de Nissan Qashqai. Het derde nieuwtje betreft de Mazda 6 die al twee jaar na zijn introductie een opfrisbeurt heeft gekregen. Wanneer deze laatste twee modellen bij ons op de markt komen is nog niet bekend.

Mercedes-Maybach S600

S-Klasse, S 600 Maybach (X 222) 2014 Voor het topmodel van de S-klasse heeft Mercedes de naam Maybach opnieuw afgestoft. De Mercedes-Maybach S600 is een dubbel verlengde S-klasse. Vergeleken met een verlengde S-klasse heeft de Maybach-versie nog eens 20 cm extra ruimte. Allemaal voor het welbehagen van de achterpassagiers. Vanaf begin volgend jaar worden twee benzinemotoren leverbaar: een S500 met 455 pk V8 en een S600 met een V12 van 530 pk. De auto is voorzien van alle ondenkbare luxe zoals glasvezel sfeerverlichting, met zilver afgewerkte champagneglazen en een analoge IWC-klok.
Het buitenissige interieur van de Mercedes-Maybach.

Het buitenissige interieur van de Mercedes-Maybach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam