Top 5 Betaalbare Rallyauto’s [VIDEO]

Betaalbare rallyauto Renault Clio
Rallyauto Renault Clio
Sorry, met je verlaagde Volkswagen Golf III met sportuitlaat hoef je niet aan te komen bij de start van een officiële rally. Nu kun je natuurlijk een rolkooi lassen in de antieke Opel Kadett van je opa of de afgetrapte BMW 325i van je Turkse buurjongen. Wie echter serieus wil rallyrijden, moet serieus materiaal aanschaffen. Gelukkig zijn er betaalbare alternatieven voor de 700.000 euro kostende Citroën DS3 WRC van rallykoning Sébastien Loeb. Wij selecteerden vijf toppers waarmee je jouw dromen kan laten uitkomen. Kijk én luister mee!

5: Renault Clio R3 (50.000 euro)

Ons eigen Nederlandse rallytalent Kevin Abbring reed in het Junior World Rally Championship met dit gave Franse bommetje. Ok we geven toe, je moet toch een hoop sponsors verzamelen om de aanschafprijs van 50.000 euro op te hoesten. Vergeleken met de zeven ton van Loeb’s bolide is de Renault Clio R3 echter een koopje! En hij klinkt even fantastisch.

4: Mini Cooper S (25.000 euro)

Rij je liever klassiek? De originele Mini Cooper S is een legendarische rallyauto, vandaar dat je nog een flinke smak geld mag neertellen voor een professioneel geprepareerd exemplaar. Reken maar op 25.000 euro. Zolang je niet crasht, blijft hij wel uiterst waardevast! Klassieke rallyauto’s zijn trouwens een goed beleggingsobject. Voor een Lancia Stratos betaal je tegenwoordig ruim drie ton.

3: Renault Twingo R1 (20.000 euro)

Voor de beginnende rallyrijder bouwt Renault een speciale rallyversie van de Twingo. Met een beetje geluk tik je er eentje op de kop voor 20.000 euro. Hij mag dan kleiner en minder snel zijn dan grote broer Clio, spektakel is nog steeds gegarandeerd! En na een pijnlijke crash hoef je bij dit ‘instapmodel’ minder diep in de buidel te tasten om alles te repareren.

2: Suzuki Swift Sport N2 (12.500 euro)

Het moderne equivalent van de compacte Mini is deze Suzuki Swift Sport. Menig rallytalent heeft zijn vaardigheden fijn geslepen in deze kleine Japanner. Voor bedragen rond de 12.500 euro staat er een rally-Swift bij jou in de garage. Zo wordt professioneel rallyrijden toch heel betaalbaar. Reserveer nog wel even wat budget voor transport, deelnamegeld, onderdelen, banden, benzine en een team van monteurs!

1: Fiat Cinquecento Trofeo (5.000 euro)

Een echt Italiaans rallyraspaardje voor vijf mille?! Je moet er tegenwoordig goed naar zoeken, maar het is écht mogelijk. Voor de Fiat Cinquecento Trofeo bestond eind jaren negentig een eigen competitie. Beginnende en ervaren rallyrijders streden samen met bekende Nederlanders om de hoogste eer op de mooiste Europese wegen. Een handjevol exemplaren is nog altijd in leven. Goedkoper dan dit wordt het niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam