Nieuws op de AutoRAI: Renault

Nog maar even en dan is het eindelijk weer zover: de AutoRAI. Het is nu meer dan vier jaar geleden dat de vaderlandse autoshow plaatsvond, dus we hebben er zin in! Er is van 17 t/m 26 april gelukkig veel leuks te zien. Zo neemt Renault twee nieuwe modellen mee: de Kadjar en de Espace.

Captur krijgt grote broer: Kadjar

De eerste SUV die Renault in Europa op de markt bracht, was niet zo’n succes: de Koleos. Het gerebadgete Samsung-model (Samsung maakt ook auto’s!) had weinig fans en verkocht ronduit slecht. Dit in tegenstelling tot de Captur: Renault’s compacte SUV-achtige vindt sinds zijn introductie in 2013 gretig aftrek en zeker ook in het land van zijn ontwerper. De Fransen geven nu een vervolg aan dit SUV-succes en komen met de Kadjar. Hij is een slag groter dan de Captur en valt in het C-segment, net als de Nissan QashQai, Volkswagen Tiguan en Kia Sportage. Tegen de zomer staat de nieuwe SUV uit Spanje (daar bouwt Renault hem) bij de dealers, maar vanaf 17 april is ‘ie dus al te bewonderen op de AutoRAI.
De ontwerper van de Renault Kadjar? Dat is Laurens van den Acker (NL).

De ontwerper van de Renault Kadjar? Dat is de Nederlander Laurens van den Acker.

Eindelijk nieuwe Renault Espace

Wist je dat de huidige Renault Espace alweer sinds 2002 op de markt is? Er zijn bijna geen auto’s die al zo lang vrijwel ongewijzigd nieuw te koop zijn! Natuurlijk: het model heeft onderwijl heel wat faceliftjes gekregen, maar het was echt lang wachten op een nieuwe. De grote MPV is nou eenmaal minder populair geworden op ons continent. Maar nu beloont Renault het lange wachten rijkelijk. Kijk nou toch… Dit Van den Acker-ontwerp is toch gewoon weer een superstrakke en futuristische interpretatie van de MPV? Of ‘ie net als zijn voorgangers ruimte genoeg in het interieur biedt om eens lekker de benen te strekken: daar kun je binnen een maand achter komen, want de nieuwste Espace (zou ‘ie in 2027 nog op de markt zijn?) staat op de Renault-stand.
Hij is laat, maar zijn tijd ver vooruit: de nieuwe Renault Espace.

Hij is laat, maar zijn tijd ver vooruit: de nieuwe Renault Espace.

Andere merken: check Marktplaats Autojournaal!

Er komen naast Renault nog veel meer andere merken naar de AutoRAI en ze nemen een hoop verse modellen mee. In de komende weken spijkeren we je uitgebreid bij over de te verwachten nieuwkomers op de grootste autobeurs van Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam