Vaarwel Laguna, hallo Talisman!

Renault presenteert een nieuwe auto in het D-segment: de Talisman. De sedan volgt de Laguna op en doet qua styling sterk denken aan de allernieuwste Espace. Begin volgend jaar komt-ie op de markt.

Drie generaties Laguna

Sinds 1994 hebben we kennis gemaakt met drie generaties Renault Laguna. De eerste volgde de Renault 21 op. Hij was er als hatchback en later ook als een wat ongelukkig ogende stationwagon. In 2001 kwam de tweede generatie Renault Laguna op de markt. Het model, eveneens leverbaar als hatchback en stationwagon, had een verrassende, frisse styling, maar een niet zo sterke technische reputatie. De derde (sinds 2007) had wat dat betreft betere kaarten. Voor de Laguna-liefhebbers was die er ook als aantrekkelijke coupé.
Een Renault Espace, maar dan als sedan: maak kennis met de Talisman.

Een Renault Espace, maar dan als sedan: maak kennis met de Talisman.

Stationwagon op komst

De Talisman beleeft zijn wereldpremière op de IAA in Frankfurt dit najaar. “De vierdeurs sedan vertaalt de elegante designtaal, hoogwaardige kwaliteit en moderne features van de recent geintroduceerde Renault Espace naar het D-segment.”, aldus de Franse autobouwer. Renault belooft bovendien een geavanceerd onderstel, efficiënte motoren en vele veiligheidsfuncties. Wat opvalt is dat Renault na drie generaties Laguna met hatchback nu dus kiest voor een nieuwe (maar heel mooie) naam en een kofferbak in plaats van hatchback. In het voorjaar komt er naast de vierdeurs ook nog een stationwagon aan, genaamd Grand Tour. RENAULT TALISMAN (LFD) - PHASE 1

Lijkt op Duitse concurrentie

Hoewel Le Talisman vergeleken met zijn Franse concurrenten Peugeot 508 en Citroën DS5 een originele verschijning is, vertoont het ontwerp wel duidelijke gelijkenissen met nieuwe modellen van Renault, zoals de Clio, Captur, Kadjar en Espace. Ook heeft de sedan van opzij iets weg van zijn segmentgenoten uit Duitsland. Zet het ontwerp maar eens naast de nieuwste Ford Mondeo of Volkswagen Passat. Of de Talisman ook qua prestaties en bouwkwaliteit te vergelijken is met deze toppers uit de middenklasse is nog even afwachten, maar visueel is de toon alvast gezet. Prijzen volgen binnenkort.
De nieuwste Ford Mondeo en Renault Talisman naast elkaar. Zie je de gelijkenissen?

De nieuwste Ford Mondeo en Renault Talisman naast elkaar. Zie je de gelijkenissen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam